Umetni splav
zjutraj prideš tešča,odvisno kdaj pride anestezija, naredijo poseg odležiš popoldan tam in pozno popoldne greš domov .to je to!poseg je narejen v petnajstih minutah.čimprej pojdi,ker splav v zgodnjih tednih je manj hud kot v kajsneših tednih, ko je videti otroka z nogicami in rokicami-verjemi ni prijetno.jaz ki sem vajena vsega hudega me stisne pri srcu ko vidim to.ampak tako je življenje…raje kot nesrečen otrok in mati…jaz imam dva otroka enega za drugim in mi je hudo,ker nimam časa ne zase ne za njiju,trudim se da bi bila z obema enako,včasih se sprašujem kaj mi je bilo tega treba a za splav se nisem mogla odločit,preveč mi je bilo hudo.postkoitalno kontracepcijo sem pa že vzela,tudi to je neke vrste splav…
Redko kdaj smrt…[/quote]
a si ti posvojila kakšnega neželjenega otroka, ki so ga starši oddali v sirotišnico? dokler tega ne storiš, si lahko svoje moraliziranje nekam vtakneš[/quote]
Pa koga boš farbala s tem, da bo vsak posvojenec rekel: joj, ko bi me mama vsaj ubila!
Poznam pare, ki so posvojili otroka. Pa vidim, da jim je prav luštno.
In moralizirala bom še naprej. Ker če te moje besede ganejo pomeni, da imaš slabo vest, nič več, nič manj!
Ne, lahk pa jim jaz enega rodim, pm kolk ste ene premaknjene. Splav zagotovo ni ok, ampak to mirijam kar ti tukaj zganjaš je pa tu mač. Sori, ampak sliši se kot da si ena trgovka v najboljšem sosedu, za pultom kjer talajo kruh, sam da bi ti kr tko mal potalala otroke. Tista tam gor naj gre vseeno rodit, bo š že ti zrihtala, da bojo tvoji prjatli vzel otroka….
Pa kje ti živiš…
ŽENSKE, ŽENSKE!
Umirite se. Vsak ima pravico do svojega mnenja in vsak “nosi svoj križ”. Če imate mnenje, ga povejte, nobene potrebe pa ni po tem, da moralizirate, prepucavate druge in se prepirate o položaju človeka, ki ga ne poznate.
Bolj mirno naprej. Mnenje se lahko poda tudi na lep način in nobeno zmerjanje ni potrebno.
Ker s takim načinom se nikamor ne pride, samo vsi udeleženi so na koncu prizadeti. To pa ni nič dobrega.
No, mnenje za mnenjem. Na lep način.
prosim, hvala.
Nekatere nismo rekle nič takega. In ne gre za to, da se ne strinjam z njo v osnovi. Ne strinjam se z njenim neempatičnim odnosom do soljudi. In ne strinjam se, da ima kaj skupnega z Jezusom, na katerega se ves čas sklicuje in oprosti, to je moje legitimno mnenje, zaradi katerega ni potrebno nobenemu jokat pred Primožem.
Primitivci so pa zmeraj bili in zmeraj bodo, kar vse registrirane vemo še kako dobro.
Kaj če bi najprej prebrale prvotni tekst, kaj nehote noseča sprašuje????
Pa moralistke, ki ste proti splavu, nehajte že s svojimi “moralnimi” nasveti, ker vsaka ki se odloči za splav, se ni odločila zarad lepega vremena za to…Če ne poznate ozadja, bodite raje tiho, pa raje vzgajajt svoje hčere, da se ne bodo čez par let same znašle pred to dilemo…
A jim boste nabijale “moralo” na glavo?? Me prov zanima, ja…
Na kozlanje mi greste…živimo v 21.stol. ne pa v srednjem veku!
Ni odgovor na vprašanje nehote noseče, ampak to imam za pripomnit.
Mirijam, gooriš, da bi vzela otroka ali pa nek par bi ga posvojil, zdaj se pa vprašaj kako se počuti ženska, ki ga da v posvojitev ali misliš, da lahko s tem živi brez slabe vesti? Ti bi lahko dala svojega otroka v posvojitev, če ne bi bilo drugega izhoda, ker na splav ne bi šla, saj si vneta nasprotnica?
moja mami dela v zdravstvu, natančneje v ginekološki ambulanti. drage za in proti splavu. sama sem v 95% PROTI splavu. v 5% spadajo posilstva, zlorabe itd., v redkih primerih ostale okoliščine, npr. smrtna nevarnost za mati. ker poznam več oseb iz zdravstva in včasih govorimo o tem, vam lahko povem, da na žalost, je za ZELO veliko žensk splav pač oblika kontracepcije. ženske grejo na splav zato, ker če bi obdržala, ne bi mogla na smučanje v švico, rezervirano že od poletja. resno. ali pa množica žensk, ki se goni naokoli in zanosi z ljubčkom. al pa kup komot žensk, ki bi lahko imele otroka in se jim preprosto ne ljubi. zaradi splošnega trobljenja, da to ni človek, je ljudem vseeno. al smo pa ratal neobčutljivi?
osebno mislim in verjamem, da je otrok od trenutka spočetja otrok. zakaj? če ponazorim, upam, da boste razumele – jaz obstajam, čeprav me ne poznate. če me ne poznate, še ne pomeni, da me ni. razumete? sama sem verna, vendar v sranja “kolikor bo bog dal” in blablabla ne verjamem. ker to nima veze z vero, to je župnikarski bulšit. mi gre pa nakozlanje, koliko je splavov, ob vsej množici kontracepcije.
Če kakšni pri oz po sexu se zdi, da je nevarnost, da je med tistim časom zanosila in, da si ne želi otroka, mislim, da ima čas 72 ur, da gre k svojemu, ali nadomestnemu ginekologu, baje imajo tabletke, ki preprečijo zanositev, časa je pa malo, ne vem točno, mislim, da 72 ur, ali celo manj, če se to zgodi med vikendi greš pa v bolnico na ginekološko.
Sama sem proti splavu, jaz imam doma otroke, če bi zdaj zanosila, bi verjetno, kljub temu opravila splav, zato, ker otrok je danes luksuz in raje, kot še enega otroka rodim v revščino, raje grem splav narediti, še zdaj razmišljam, kako bom otroke svoje izšolala, kako jih bom spravila do kruha ne, da bi imela še enega.
Da bi ga pa rodila in oddala v posvojitev – to pa odpade, nikoli nebi prenesla, da nekje zunaj pri drugih je moj otrok, nikoli, zato raje splav, upam, da mi ga ne bo treba opraviti nikoli. Zato vse, ki se odločajo za splav imajo že svoj razlog in jih ne obsojajte, ker mogoče, boste enkrat na njihovem mestu in boste kljub kontra splavu, šle opravljat splav.