UMETNI KOLKI
Stara sem 32 let in imam že od rojstva težave s kolki. In sicer z desnim bolj resne težave.
Torej od rojstva sem imela oba kolka izpahnjena in desnega obrnjenega. Nogo so mi popravljali s tremi operacijami in od 15 leta nisem imela več težav (razen 3,5 cm krajšo desno nogo in občasne manjše bolečine). Seveda je bilo moje športno udejstvovanje omejeno vendar ne prepovedano. Tako da sem do danes v solidni telesni kondiciji. Pred tremi meseci pa me je kar čez noč noga začela noro boleti in hodim lahko samo zelo počasi, ob precejšnjem šepanju, kakih 500 m in nič več. Moj desni kolk je precej obrabljen in nastala je dilema.
Glede na mojo starost zamenjava kolka ni priporočljiva. Glede na moje bolečine, prikrajšava desne noge in s tem obremenitev na hrbtenico in seveda glede na moj popolnoma spremenjen življenjski stil, pa bi bilo mogoče pametno razmisliti o zamenjavi.
Mnenja so zaenkrat deljena. Jaz osebno sem za zamenjavo. Po zamenjavi naj bi imela obe nogi enako dolgi in bolečin ne bi bilo več. S tem bi rešila hrbtenico in drugi, za enkrat še vedno dober, kolk.
Skrbi pa me material, ki bi ga dobila v nogo. Kolki baje niso večni. Kaj mi vi priporočate?
P.s.: Nikar mi ne priporočajte ortopedskih čevljev ali povišic. Verjemite mi, da sem že vse poiskusila, pa se zaradi estetskih ali drugačnih vzrokov, ni obneslo.