Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo umetna sladila

umetna sladila

Pozdravljeni!

Moji mami (stara je 60 let) so pred 2 mesecema postavili diagnozo sladkorna bolezen, sicer je šele na začetku, vendar je takoj dobila dieto. Najprej je bil šok, kaj bo sedaj jedla …, sedaj pa moram priznati, se zelooo dobro drži, še vedno lahko je skoraj vse – po dieti … Zanima jo, katera umetna sladila lahko uporablja pri prehrani, kje se jih da kupiti …

hvala za odgovor in lep dan,

E:-))

Umetna sladila proč!
So škodljiva za vse porabnike,dolgoročno lahko povzročijo raka.

Ful dober nasvet. Kaj nas si torej dam v kavo?

Nana

Nasvet

Kavo pijejo samo bedaki! Za zajtrk jejte kivi ali pomaranče pa še dva jabolka.Učinki so super.

Dušan

Dobro, pustimo to, ali smo bedaki ali ne. Ampak jaz kavo pijem brez sladkorja, grenko. Se hitro navadiš, učinek je pa enak.

Odkar imam sladkorno, sem se odpovedala sladkim ali umetno sladkim jedem.

Ne jem več marmelad, čokolad, sladkorjev, tort, keksov…. nič, kar ima naravni ali pa umetni sladkor.

Tv, ali ne ješ niti marmelade brez sladkorja? Kaj pa sadje, ga ješ?

Jaz delam marmelade le iz sadja. Zdušim, pokuham in shranim v hladilniku. Njami! 🙂

Sladkor, sladilo, sladke reči,….Kako so šele sladke kadar so nam prepovedane.

Za sladkorne bolnike zelo primeren je napitek na osnovi matičnega mlečka in pomarandže. Poleg dobrega osvežilnega okusa ima še nešteto drugih dobrih lastnosti, kot so: uravnava krvni pritisk, uredi prebavo, izboljšuje spanec,čisti jetra od toksinov, deluje kot antibiotik,…

Podrobnosti pri predstavitvi izdelka, bodi si v vašem klubu, kak drug primeren prostor ali na vaš dom.

Kontakt in dogovor, na mail

[email protected]

Kaj pa fruktoza? A je to tud samo za bedake?

Nisem sicer velik porabnik kave, mogoče spijem eno ali dve na teden in takrat si jo sladkam z malo rjavega sladkorja. Dve žlički na teden mi ne bodo škodile, saj še marsikje pojemo skrite slakorje, pa sploh ne vemo za njih. Umetnih sladil pa že od nekdaj ne maram.

Lp, ela S

pri sladkornih bolnikih se v stroki odsvetujejo vsa umetna sladila, saj kljub temu vplivajo na raven KS

Saj ne trdim, da umetna sladil koristijo zdravju, ampak če ne moreš piti grenke kave, so sladila kot je Natreen, Sussli, Diamant… cisto OK in ti zagotovo ne bo poslabšal sladkorne!

Agave sirup ali fruktozo. Tudi marmelado uporabljam z frutozo.

Pozdravljeni!

Je mogoče kdo uporabljal stevio?

lp

mene pa zanima če kdo ve za kakšno dobro razlago na internetu ali pa siminarsko nalogo ki je na internetu o SLADKORNIH NADOMESTKIH IN UMETNIH SLADILIH če kdo ve lepo prosim da pove ker morem narediti siminarsko za oceno do 2.3 2010.že v naprej vsem hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close