Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost umetna oploditev samskih

umetna oploditev samskih

Pozdravljena “pišuka” in vsi ostali!
Tudi jaz sem kontaktirala s privatno kliniko na Hrvaškem, glede umetne oploditve samskih, pa so mi dejali, da ni problem zgolj v semenski banki, ki je nimajo, pač pa tudi v zakonu, ki določa, da mora tudi pri samski ženski biti dokazana neplodnost, da lahko pristopi k umetni oploditvi ?!
Moram priznati, da sem bila zelo presenečena, saj se mi tak zakon zdi popolnoma nelogičen, nerealen in pravzaprav paradoksen!
Kaj pravite ostali?! In “pišuka”, če ni skrivnost, s katero kliniko si ti kontaktirala v Zagrebu?

Hvala vsem!

Mislim, da je samskih še najceneje naravno zanosit (priložnosti je veliko, ne mi rečt da je težko) in potem bit fer in ne zahtevat preživnine od očeta otroka.

Spoštovani “anban…”!
Dopuščam Vaše razmišljanje in možnost, da ste skušali pomagati z nasvetom. A če nekoliko bolje preberete temo, o kateri govorimo, postane jasno, da Vaš namig, ki je morda dobronameren, ne sodi v sklop odgovorov in je , po mojem skromnem mnenju, neumesten!

Vse dobro!

Pozdravljeni!

Umetna oploditev samskih žensk je možna tudi na Madžarskem.

Tajra, hvala!
Lep pozdrav!

“Ednina” imam kontakt, zdravnik govori tudi angleški. Za več informacij mi pisi na email [email protected]

Lp

Ednina,

klicala sem privat kliniko Ivf centar Zagreb. Gospod, se mi je zdel osupel, ko sem povedala kako in kaj. Rekel je, da naj pokličem novembra. In bom poklicala. Bom videla, kaj bo povedal takrat.
S katero kliniko, si pa ti navezala stike?

Tajra, tudi mene zanima Madžarska. Lahko pošljem mail?

Lep pozdrav.

Pišuka!
Jaz sem kontaktirala z Betaplus polikliniko, kjer so dali že zgoraj omenjen odgovor, da jim zakon tega ne dopušča.
Kontaktirala pa sem tudi z ivf kliniko, kjer pa so mi odgovorili, da zaenkrat nimajo semenske banke – kakor tebi. O tem ali jim zakon umetno oploditev samskih dopušča ali ne se v poslanem mailu niso dotaknili.
Žal! Ko bo kaj več znanega, se oglasim.

Lep pozdrav!

“Pišuka” oz vsi ki vas zanima konatk za Madžarsko me kontaktirajte na email.

Lep preostanek dneva

Hm, saj ni potrebno, da imajo svoj semensko banko iz Evropske sem banke pošljejo v katerokoli kliniko za oploditev na svetu. Npr na Madžarskem imajo svojo Kaali kliniko lahko pa naročiš iz Ev sem banke in ti pošljejo na izbrano kliniko.

Pozdravljeni!
Tudi na povezanost klinike s tujimi semenskimi bankami sem pomislila in o tem povprašala hrvaške klinike. A so mi odgovorili, da jim zakon ne dopušča uvoza iz semenskih bank po svetu. Tako, da se spet vse konča – kar se Hrvaške tiče, seveda!

Prosim za kontakt omenjene klinike. Lep večer!

Za vse, ki še ne veste in vas zanima ali je omogočena umetna oploditev zdravih samskih žensk na Hrvaškem.
Odgovor je kratek in jedrnat (prekopirano z mojega maila, ki sem ga poslala na eno kliniko):

Hrvatski zakon to ne dozvoljava.

Žal. In škoda. Odpraviti se bo treba v kako bolj oddaljeno državo Anglija, Danska, Španija, Belgija ali še katero…

Lep pozdrav

Ednina, Pikapolonica55 ali kdo drug! Če sem prav razumela, zakon na Hrvaškem dovoljuje postopke IVF neplodnim samskim ženskam? Prosim za kontakt omenjene klinike na Hrvaškem. Lp

Pozdrav ,,ena taka,,

Že nekaj postov gor je omenjena klinika – Ivf centar Zagreb – kontakt je na njihovi spletni strani.

Vse dobro, in srečno.

Katastrofa ta slovenska zakonodaja iz srednjega veka.

Punce, kopiram vam tole, kar sem napisala pod eno od tem:

Tudi na Češkem oploditev homoseksulanih parov z medicinsko pomočjo ni dovoljena, saj mora biti zdravljenje glede na češki zakon podpisano s strani heteroseksualnega para, sicer zdravljenja ne smejo izvesti. Ni pa pogoj poroka, potrebujejo samo podpis obeh partnerjev (tako da punce brez tipov: če vam kateri prijatelj da svoj podpis, go for it :))! Partnerju namreč ni treba biti fizično prisoten na transferju, mora pa biti njegov podpis notarsko overovljen na vseh dokumentih, ki se nanašajo na zdravljenje.

Jaz verjamem v to, da vsakdo, ki si želi otroka, mora imeti vse možnosti, da pride do njega. Tako da vam želim, da tudi vam uspe!!

Več o postopku na kliniki pa si lahko preberete pod tole temo:

http://med.over.net/forum5/read.php?67,8125396

tek sad vidim ovu temu, hrvatski zakon ne dozvoljava medicinsku potpomognutu oplodnju za samce, nego samo za žene bez partnera koje prethodno imaju dokazanu neplodnost (iz pijašnjih veza, ili je partner umro, ili ko zna na šta su mislili), tako da zapravo su se uklopili s tim u liječenje neplodnosti, žao mi je što nisam vidjela ovo prije i tako vam olakšala put, da ne morate sami nazivati klinike.
Imam jednu molbu-kod nas u Hrvatskoj se često postavlja pitanje gdje mogu single cure ići na inseminaciju donorom, pa ako mi možete staviti linkove klinike gdje se to radi-bit ću zahvalna! Zasad sam vidjela sam ovaj link na kliniku u Londonu i da je moguće u Mađarskoj.
Hvala

Mare, nadam se, da će ti se javiti neka djevojka, ja o ovome nemam pojma. Možda ću ti još danas napisati sve, šta znam, o Brnu.

mare41 Ja, na Madžarskem je možna umetna oploditev samskih žensk. Piši na mail [email protected]

New Report

Close