Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Umetna oploditev – ponovno

Umetna oploditev – ponovno

Spoštovani! 21. februarja 1999 se nama je po tretjem poizkusu umetne zanositve po postopku IVF rodil zdrav fantek. Ker si želiva vsaj še enega otroka, zanositev po naravni poti pa ni mogoča, me zanima, kako poteka postopek: enako kot na začetku – od čisto novih pregledov ali pa se kakšna “faza” preskoči. Zanima me tudi, koliko stroškov še krije zavarovalnica (včasih so krili stroške štirih oploditevj).
Pri prvem poizkusu pri punkciji niso pridobili foliklov, pa me zanima, če se to vseeno šteje za en postopek.
Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav!

Draga Lea,

V zdravstveni zakonodaji se zadnje tedne ni nič spremenilo, tako še vedno velja, da ZZZS krije stroške štirih zaporednih IVF postopkov, če ti ne uspejo. V vašem primeru to pomeni, da imate spet na volj štiri poskuse.
Drugo so preiskave za IVF. Osnovne preiskave se bodo ponovile: spermiogram, ultrazvok, hormonski status. Običajno se v drugo najbolj invazivne preiskave, če niso potrebne, preskočijo (HSG, histeroskopija, laparoskopija). Vse ostalo je seveda odvisno od razloga za prejšnji IVF in izvidov ultrazvoka. Poudarjam, da nisem član tima, ki se ukvarja z IVF, zato se za več informacij obrnite na osebnega ginekologa, ki vas ponovno predlaga v postopek IVF, kjer vas bodo ustrezno obvestili.

New Report

Close