Najdi forum

umetna oploditev

Spoštovani,

prosila bi Vas za nasvet.
Pa da vam najprej na kratko opišem situacijo.

Pri Vas sva se z možem oglasila na genetskem posvetu. Nakar ste pri meni ugotovili mizocizem nizke stopnje, ki pa ni vplival na moje tri neuspele nosečnosti. (Plod se ni razvil.) Glede na najino hitro naravno zanositev, ste mi takrat odsvetovali zunanjo umetno oploditev.
Svetovali ste mi testiranje za ščitnico in antifosfolipidni sindrom. Prvo ni problem. Za drugo pa bom v juliju še drugič testirana in kaže na majhno verjetnost vzroka.
Žal pa se je pojavil nov dejavnik, pri mojem možu, ki je obolel za limfnega raka. Ker je začel v maju z kemoterapijami so mu na Ginekološki kliniki v Ljubljani odvzeli semensko tekočino. Kot verjetno veste, je bolnikom z limfomom še dve leti po zadnji kemoterapiji odsvetovano ,,zanositi” po naravni poti. Po dveh letih pa imajo pregled semenske tekočine, ki ni nujno, da je ok.
Ker si otroka še vedno zelo želiva in ne bi rada čakala 3 leta sva se odločila za umetno oploditev.
Slišala sem, da se da žensko oploditi tudi z semensko tekočino njenega partnerja znotraj maternično. Moj ginekolog pravi, da je to zelo neuspešen postopek. Jaz pa bi raje šla v ta postopek kot pa šla skozi hormonsko terapijo.
Ker je poletje bolj čas dopustov in zaradi morebitne čakalne vrste,Vam pišem že sedaj. Drugače bom seveda počakala na rezultate še zadnjega testa za antifosfolipidni sindrom in test hormonov.

Za Vaše mnenje se Vam najlepše zahvaljujem in Vam želim lepo poletje

Tinkara

New Report

Close