Najdi forum

umetna oploditev

Lepo prosim za nasvet.Sem v ICS postopku,je mogoče katera izmed vas, ki ima pozitivno iskušnjo?Kako je preživela dneve po transverju?Hvala.

Jaz sem šla vsakič takoj po transferju iz PO nazaj v LJ v službo. Nikoli nisem počivala, kaj šele bila na bolniški. Uspelo nama je v tretjem poskusu.

Zdaj pa z možem resno razmišljava ali naj celoten projekt ponovimo in 14m nagajivki priskrbimo “konkurenco”.

Čim manj se obremenjuj, vse je odvisno le od kvalitete zarodka in pa malo sreče. Z ničemer ne moreš povečat % uspeha, ali pa ga zmanjšat. Zato poskušaj živet čim bolj normalno.

Moja prijateljica je imela prvič IVF postopek in se je grozno počutila po vstavitvi-1 teden dobesedno ni mogla nič in test je bil negativen.Drugič pa je bila na ICSI postopku in se je dobro počutila.Malo je bila napihnjena,večjih težav ni imela.Sedaj je noseča 10 tednov in bo imela dvojčke,če bo vse po sreči.Baje je veliko v psihi.
Tudi tebi držim pesti!Vse,ki ste v teh postopkih razumem kaj vse morate “dati čez”,zato navijam za vse,da zanosite.Sama sem v 28.tednu druge nosečnosti.

Lp

Sama sem bila tudi v postopkih umetne oploditve. Prvič ni ratalo, ker je dr. uporabil IVF in se ni nič oplodilo, drugič smo poskusili z ICSI in je uspelo (hodila sem normalno v službo, dokler me ni pošteno zvilo – glej naslednji odstavek). Zdaj čakamo novega dojenčka – zanosila po naravni poti.

S počutjem je pa tako. Jaz sem se počutila zeeeelo slabo, ko sem zanosila, je pa res, da sem imela malo bolj močno hiperstimulacijo, tako da sem pristala za en teden v bolnici. Ampak menda je to zelo zelo redko, da jajčniki tako hudo odreagirajo. Je pa rahla napihnjenost po vstavitvi zarodkov (čez kak teden) dober znak.

Sotrpinki, ki sem jo spoznala med čakanji na UZ in injekcije, je uspelo z ISCI v prvo.

H.

Taty, pozdravljena!

Tole pa me je spet presenetilo. Kako v ICS postopku? Kaj nisi do sedaj večkrat zanosila spontano? Zakaj zdaj ICS? No, upam predvsem, da si dobro in da ti uspe – tako ali drugače!
Če boš utegnila, se mi res lahko oglasiš na [email protected].

Ciao!

Oprosti ker mi ni zadostoval tvoj odgovor.Kakšno delo imaš,koliko si se prevozila z avtom,koliko si največ dvigovala?Jaz prodajam ribice po terenu,se dosti vozim,dvigugem.Prosim svetujmi, saj mi DR. Reš pravi da naj se ne obremenjujem in naj delam kot do sedaj.HVALA.

Moje delo je večinoma pisarniško.
Vendar sem tudi v času nosečnosti (do 6meseca) šla po 2x mesečno na službeno pot (sestanek) in sicer z avtom 400km v eno sem (ob 5ih iz LJ, 4 ure vožnje, cel dan sestanki, ob 18 v avto in nato 400km nazaj v LJ, naslednje jutri pa normalno spet v službo.

Nosečnot sem prenašala dobro, pravzaprav me je kar razganjalo od energije. V službi, ki je polna izzivov in po malem stalno stresna sem preživela po 10, 12 ur na dan. Kot da bi podzavestno hotela nadoknadit za eno leto v naprej.

Težkih bremen pa nisem dvigovala, razen službenega kovčka, ki pa ga ne štejem za posebno težko breme.

New Report

Close