umetna oploditev
draga vita!
privoščim ti delček tega kar doživljamo mi, ki se iz meseca v mesec trudimo, da bi le končno prišli do svojega otroka….
še sreča, da osebje v zdravstvu nima takšnega mnenja kot ga imaš ti…… da ti sploh srce dovoljuje, da napišeš kaj takšnega na forum neplodnost…. mislim…… mogoče pa bojo v življenju tvoji otroci na enakem ko smo mi sedaj in ne boš nikoli imela svojih vnukov……
Vita!
Hvaležna sem življenju, Bogu da imam družino in zdravega dečka, ki je bil spočet na ¨naraven¨ način. Žal pa si z možem želiva povečati družino in sva kljub vsem poskusom in metodam pristala na IVF postopek.
Tisočkrat, ne miljonkrat sem pomislila na vse te pare, ki si želijo osnovati družino, si želijo otroka… Vse prisotne ženske, dekleta se zavedajo, da bo njihovo življenje brez otroka prazno. Čutijo se prikrajšane, okradene za nekaj kar je v naravi povsem normalnega – REPRODUKCIJE.
Vita preberite celoten forum, njihove vzpone in padce, berite njihov obup, veselje in dovolite, da vas ¨okrcam¨ v vašem ozkem razmišljanju.
Svoje frustracije preselite v sosednji forum ČUSTVENE INTELIGENCE in poskušajte tam poiskati pomoč za svoje netaktno besedičenje, nas pa pustite na miru, saj nam že samo življenje ne prizanaša!
Z lepo mislijo v prihodnost,
Binči
Iz vaših odgovorov bruha sovraštvo. Neizmerno sovraštvo. Hvala za vaše lepe želje. Ali ne vsete, da se te obrnejo k pošiljatelju? Ko vendar vse tako veste in ste tukaj vsi supre pametni. Zakaj ste se pa spravile name tako nasilno in s sovraštvom, ki kar bruha iz vas.
Jaz sem samo pritrdila Piki, da sem vesela, da se pojavi nekdo, ki se vpraša o smiselnosti postopkov. Saj je vendar veliko otrok, ki nimajo tako ljubečih strašev kot bi bili vsi iz tega foruma pa lahko zanj skrbite. Ali ti ne bi bili v redu, ker ne bi bili vaši?!!!!
Nobeden od razjarjenih odpisovalcev ni dojel poante pisanja. Ali res ni dovolj otrok, ki so brez staršev in se ne bi dalo vzpostaviti tukaj povezav?
Seveda pa vsem privoščim zdrave otroke in želim srečno družino. ne želim vam groma in strel kot vi meni. Kot sem že omenila, ne sodim nikogar, le več zdrave pameti in vsaj kanček morale pogrešam.
Pa spet udarite, če vam bo to kaj pomagalo!
Vita,mislim da tu nobena ti ne želi slabo in ni nobenega sovraštva,samo moreš razumeti da smo tu ženske ki se ubadamo z neplodnostjo in nas tako govoričenje razjezi,razumi da smo vse v težkih položajih,da trpimo zato, kar moramo dati skozi da si pridobimo otroka,ki si ga tako želimo,če ti teh težav nimaš si lahko srečna in zadovoljna,zato mislim da je prav da drugič paziš in zbiraš besede glede nas ki smo že tako prizadete in občutljive ko se pogovor nanaša na neplodnost. Srečno pa lep pozdrav.
Draga Vita,
jaz osebno bi poleg svojega otroka posvojila še kakega.
Pa si šla pogledat, koliko teh bogih otrok se potem dejansko da posvojiti? Tako da mi ne nosit pred oke “tiste boge, umazane, zapostalvljane, zlorabljane otroke, po možnosti iz Afrike!”. Procent posvojitev se le minimalno dvigne nad 0 %.
Verjamem, da je marsikatera od sodelujočih v teh “nemoralnih” postopkih tisočkrat pomislila na posvojitev in bi se zanjo tudi odločila, če bi obstajale le najmanjše možnosti.
Mogoče pa bi morala ti storiti kaj na tem področju, da bi se povečal procent mater, ki bi dale svoje otroke prostovoljno v posvojitev? Mogoče bi pa kaka tvoja moralna predga prav zalegla? Kaj veš?!
In ne, vsaj jaz, te ne sovražim. Kot sem napisala: smiliš se mi!
Blažka
Kako pa veš, da nič ne delam na tem? Saj ravno zato gre. Dejte že enkrat nehat napadat in se mal skulirajte. Odgovorila sem Piki in ne vsem, ki ste dobili napad besa!!!
Kar hočem povedat je, da je pri nas nekaj hudo narobe, da ni otrok za posvojitev. To smo s pomočjo Primoža vsi zvedeli. In seveda je treba vse narediti, da dobite svoje otroke, če je le mogoče. Jaz sem samo odgovorila Piki, da so tudi take možnosti. In nobenemu nisem želela pridigat. Če vsi pobesneli ob mojem odgovoru zmeraj tako besnite, ko najdete koga ki drugače misli kot vi potem velja tudi na tem kaj delati! Ampak nočem, da gre zadeva v to smer. To boste reševali kje drugje ne z mano.
Jaz pravim, da imamo v Sloveniji dovolj otrok, ki potrebujejo ljubeče starše in dajmo kaj na tem narediti! To je vse. Nikar spet ne napadajte!
Če bi se nas več zavzelo za otroke, ki jim ni dano pokukati na svet in tiste, ki jim ni dano živeti v normalnih razmerah bi bil za vse svet prijaznejši.
Namen forumov je, da se najdejo podobno misleči ljudje in tudi kaj naredijo skupaj. Ravno pri posvojiteljih se je to pokazalo. Zgodba pa še ni končana!
Vsem na tem forumu pa želim, da bi imeli svoje otroke in povsem razumem vašo bolečino. Nikar pa ne bodite napadalni do nekoga, ki vam nič noče. Kako da se potem čudimo, da so otroci nasilni, če odrasli tako popadljivo reagirajo pa jim nobeden nič noče.
Predvidevam da sta oli in vita iste osebe.
Vita kaj si pa drugega pričakovala? Poiskusi pisat recepte o tortah na forumu hujšanje in bodi šokirana ker so te napadli.
Tvoj post ni bil kaj prida prijazen in temu primerene odgovore si dobila.
Meni pravzaprav ni treba nič dodat.Škoda le da uničila post kjer bi pika lahko dobila kakšno mnenje več.
Veš da si ti proti umetnim oploditvam ni nič narobe, samo malo drugače se nauči izražat.Zate je to prava odločitev za druge ne, niti slučajno pa ne pomeni da imaš ti zdravo pamet ostale pa ne. Spoštuj drugačne odločitve če želiš da bodo drugi spoštovali tvoje. Lahko bi enostavno napisala jaz sem proti zato in zato namesto da si se odločila nas žalit vse po vrsti. Jaz osebno pričakujem celo opravičilo, ker smatram da imam veliko zdrave pameti.
Kar se pa tiče posvojitev. Cel svet poudarja da se neplodnosti ne meša s posvojitvami! Posvojitev je odločitev para da pomaga otroku in ne reševanje neplodnosti. Res da je večina parov kateri se odločajo za posvojitev neplodnih, ampak je to samo posledica. Ne sme biti pa to način reševanja te bolezni.
Neplodnost se zdravi, kot se zdravijo vse bolezni in oploditev z biomedicinsko pomočjo je ena od teh čeprav ne edina.
Posvojitev je pa pomoč otroku ki je ostal brez družine.
Otrok po svetu je preveč tudi če bi se vsaka družina v Sloveniji odločila za ta korak. Na srečo se jih vedno več odloča. Nima pa nobene povezave z neplodnostjo in je skrajni čas da se neha to mešat med sabo.
V tujini če na agenciji za posvojitev par omeni da se še zdravi za neplodnost ga zavrnejo brez razmišljanja in čeprav velikokrat kruto, je najbrž prav tako. Ker pomeni da nekako še nisi pripravljen na ta korak.
Lahko pa posvojiš če imaš svoje otroke ali pa če si se odločil da svojih ne boš imel.
Čas žalovanja po ugotovitvi neplodnosti pa mora minit.
ja draga vita!
vse ti je napisala “naša” kitty!
nisi nam napisala, če imaš svoje otroke? js ti čestitam, da jih imaš….. mi tukaj na forumu nimamo takšne sreče kot jo imaš ti, zato, ti predlagam, da stopiš na forum računalništvoin na forumu neplodnost samo bereš zgodbe, kaj vse mormo pari “prestat”, da končno pridemo, do svojega lastenega otroka….
p.s pa še to, tu na forumo smo vsi, ki si z nasveti pomagamo!
lp sasa
Oli ali Vita ali kdorkoli že si,
očitno te nisem samo jaz narobe razumela! Kajti kolikor sem brala reakcije na tvoj post, nas je več takih, ki se nam tvoje pisanje v prvem postu zdi malo mimo za ta forum.
Glede posvojitev pa hvala bogu če se najde kdo, ki želi spremeniti kaj na tem področju! Samo pravim, da to ni rešitev za vse ljudi. Pa Kitty je lepo napisala: posvojitev ne sme biti posledica neplodnosti. Jaz pa sem ti napisala, da bi kljub svojemu otroku posvojila še kakšnega, če bi ta možnost obstajala.
Vendar…
Glej, če obstaja možnost, da imaš otroka, ki je tvoje krvi, pa naj bo spočet kakorkoli, se boš za tako verjetno tudi odločil. Ne poznam glih veliko ljudi, ki nebi izkoristili še tako majhne možnosti. Vsi upamo do zadnjega.
Meni je uspelo z “umetno oploditvijo” in moj sonček brca v meni da je kaj! Verjetno se ne razlikuje od tistih, ki so bili spočeti z manjšim grehom (kajti brezmadežno ni spočet nobeden?!). Pa ja, dobil bi bratca ali sestrico, tudi s posvojitvijo če bi bilo možno…. Pa se jaz verjetno tega ne bom dočakala!
In da še končam moje debatiranje v tej temi: Oli ali Vita, prizadevaj si delati dobro tam, kjer misliš, da boš uspela in nehaj delati slabo tam, kjer je tega že itak dovolj.
Katastrofa,da se še sploh najdejo takšni izmečki???????
Ne vem,res ne vem kaj naj bi odgovorila.Vita si sploh ne predstavlja,kaj dajo te ženske oz.pari skozi,da dobijo otroka,toda mislim,da to ni egoizem,ampak naravna evolucija.Potem so bili naši starši,oz. tudi ona(ne vem,ali ima posvojene ali kaj)egoistična,da si je sploh umislila otroke.Ne vem,to sploh ni beseda in odgovor na mestu.