Umag-Kanegra-kako je?
Jaz sem bila samo na obisku iz firbca, ker je bila ta destinacija tudi v planu, pa sem se potem raje odločila za tiste bungalove zraven teniške arene (ne spomnim se več kako se je reklo).
No, bungalovi so nekateri zgledali novejši, nekateri starejši. Zmotilo me je, ker je bilo vse čisto v breg, zelo v breg. Tudi do plaže, ki se mi je zdela izredno mala, kratka, zelo z brega. Nekak odrinjen, zapuščen občutek je bil tam. V glavnem, ni mi bilo všeč.
Mene v Kanegri, pa tudi v Stella Marisu moti predvsem to, da se po vseh apartmajih in bungalovih valjajo psi. Ne kužki, ampak psi, tako po 80 kil in več. Temu primerno je tudi na plaži in med bungalovi, saj ne moreš stopit, da ne bi stopil v – drek. In to tak ornk! Prijateljica je bila pred tremi let tam z dvema punčkama in so 4. dan spokali, ker so “sobivali” z zelo številnim rojem bolh!
Glede tega mi je Punta dosti bolj všeč, ampak tam -mislim da!- ni apartmajev, pa tudi sicer so cene zelo zasoljene.
Mi smo tja pred leti hodili v kamp, pa ni bil bogve kaj, sestrična je bila v bungalovih in je bilo OK. muka je bilo le grizenje v breg z dvema malčkoma. Na plaži so bili pa minimalno, tako da jih ni bistveno motilo, ker je res ozka. Lahko pa hodite na plažo od kampa, ki je malo večja, ali na FKK. Drugače je pa fletno, ker so bungalovi v senčki.
Z možem sva bila tam pred 14 dnevi………jaz imam same pohvalne besede, še posebej, ker sem bila tam že pred 7. leti, in je danes bistveno drugače. Poleg tega, da sva dobila zelo ugodno destinacijo, sva v krasnem apartmaju (za 4 osebe) uživala kot carja, saj sva v restavraciji imela polpenzion (hrana odlična !). Res je sicer, da so (zgornji) bungalovi na manjši vzpetini, vendar me to ni tako motilo, kljub mojemu trebuščku….prav tako je plaža zelo v redu, primerna tudi za otročke, saj je bilo tam ravno mladih družinic največ….. tudi več psov oz. njihovih kakcev nisva opazila….. (videla sva mogoče enega ali dva psa). ….. Samo naselje je sicer umirjeno, ravno pravšnjo za mlade družine, imajo pa tudi ob večerih 2 x (ali 3 x) na teden nekje enourno večerno “zabavo” za otročke – prav fletno po licenci španskih hotelov “Sol”……..tudi hrvaški gostitelji prijazni………..
LP Aly 30 t