umag
Mi smo lanskoletni dopust preživeli tudi v Umagu in sicer v Katoru. Iz istega razloga, da je bližje, zaradi naše 1,5 letnice.
Voda je res umazana, cel kup trave. Kar se plaže tiče, tud ni prav preveč fajn za majhne otroke. Imajo pa zraven bazen, tudi za otroke. Tako, da lahko s tem kombinirate.
Moram pa pohvalit animacijo za otroke. Vedno se nekaj dogaja, imajo igrala in prav igralnico prav za take majhne otroke.
Kar se tega tiče, mi je bilo zelo všeč, voda je pa res podn. Sploh ker sem bila prej vedno navajeno na kristalno čisto morje v Dalmaciji.
Lp
Jaz sem v Umag hodila 9 let pred rojstvom sina, vedno v septembru in sem samo 2 x naletela na travo v morju, ki so jo pridno čistili in pobirali ven. S sinom sem bila tam 2x in obakrat je bila obala in voda čista. Kako je v Stella Marisu, ne vem, ker se nismo hodili tja kopat, “naša” plaža je bila med hoteloma Umag in Sipar. Tudi ko je morje cvetelo, alg v ta zaliv skoraj ni prineslo. Meni je ta del, Punta s hoteli, še vedno najboljša varianta, če in kadar si ne upaš/nočeš/se ti ne da… dlje na jug.
Na samo naselje Katoro in Stella Maris imam samo to pripombo, da dobiš občutek, da si v kakem blokovskem naselju v LJ, ker se ti iz vsake hišice primaje ven vsaj en pes, za katerim – logično- nihče nič ne počisti, rezultat pa je pri kupčku ob kupčku na kupčku- KUP :((( Na plaži – vsaj v tem delu – pa na srečo (še) nisen zasledila štirinožca.