Najdi forum

Zanima me kako poteka ultrazvok srca oz. kardiološki pregled. Je to boleč pregled in kako dolgo traja?

Brez skrbi – ultrazvok srca ni boleč. Nič posebnega ni, saj ne zahteva niti nobenih posebnih priprav, kot na primer za trebuh ali kaj takega, kjer moraš bit tešč ipd. Tu preprosto ležiš na preiskovalni mizi. Prsni koš ti napacajo s posebnim gelom in potem se zdravnik s sondo “sprehaja” po okolici tvojega srca in vse skupaj opazuje na monitorju. Najhujše kar se ti lahko zgodi je, da te med pregledom “požgečka” po rebrih. Spomnim se, da sem med pregledom malo odtavala z mislimi in nisem bila pozorna, kaj zdravnik počne, ko me je naenkrat skoraj do plafona vrglo, ker je malo bolj trdo potegnil s sondo preko reber, jaz pa sem tam zelo žgečkljiva.
Načeloma traja tam nekje 15 minut. Ampak tudi če traja kaj dlje ni težko zdržati.

Tako da – kar brez strahu.

Hvala za odgovor, prvič grem na tak pregled in me že kar malo stiska, čeprav imam pregled šele konec tedna.
Lepo belo nedeljo želim.
Karmelina

Mene pa nekaj zanima. Morda to vprašanje ne spada ravno v to temo, a vseeno bi rada vprašala. Vsakič, ko si v kopalno kad natočim vodo, ponavadi zelo toplo/vročo in nekaj časa poležim (nekakšen način relaksacije in prekvavitve telesa, ki ga opravim približno vsake 3 mesece…) mi je, v trenutku, ko vstanem in se želim obrisati z brisačo grozno slabo, sili mi na bruhanje, srce mi močno razbija, tako da se moram nemudoma uležti. Ko nekaj časa ležim, se še dodatno potim (ponavadi se ne uspem obrisati, ker imam vedno občutek, da bom skupaj padla/omedlela), a prav čutim, kako se še dodatno potim. Tudi ko čez nekaj časa skušam vstati, mi je še vedno zelo slabo, še vedno me sili na bruhanje, zato se vležem nazaj. Mi lahko kdo pove, kaj je vzrok takemu odzivu telesa? To se mi zgodi čisto vsakič, brez izjeme…zato sem nekoliko zaskrbljena, da ni kaj narobe z mojim srcem, pa sama tega ne jemljem toliko v obzir, ker se na to ne spoznam kaj dosti. Verjetno potemtakem tudi savna zame ne pride v poštev, ali? Odgovora bom zelo vesela. Najlepša hvala že vnaprej. Lep pozdrav.

dark queen

Sicer nisem zdravnica, ampak vem, da za srčne bolnike ni priporočljivo, da se kopajo v zelo topli vodi, niti savnanje…
Ne vem, če je tvoji slabosti vzrok kakšna bolezen srca, prav vse OK pa tudi ne more biti… Jaz bi se na tvojem mestu o tem posvetovala z zdravnikom (pa ne takšnim, ki te bo na hitro odpravil, pejdi pa k privatniku, če ne bo šlo drugače), do takrat pa tega ne počni več. Zakaj pa si to do zdaj počela? Če si videla, da ima tak učinek na tvoje telo, bi se morala tega na daleč izogniti.
S takimi stvarmi se ni za hecat.

Sunny, hvala za nasvet, se ga bom držala. Sem povedala, da se na to ne spoznam kaj dosti in sem do nedavnega bila mnenja, da je to morda posledica pretirane prekrvavitve celotnega telesa v zelo kratkem času. Šele pred parimi dnevi, ko sem mami povedala za to, mi je omenila, da bi morda bil vzrok srce…zato tega od sedaj dalje res ne bom več počela in bom poiskala nasvet zdravnika. Menim, da je to največ, kar lahko naredim za svoje zdravje.

dark queen

Mislim, da imaš težave s krvnim pritiskom. Lahko je prenizek ali pa tudi previsok. Za začetek si začni dnevno merit krvni pritik, pa res bi bilo dobro, da greš k zdravniku. Jaz čakam na ta ultrazvok že 4 mesece. Savne pa ti zaenkrat ne bi priporočala, dokler se ne prepričaš kako je s srcem.

Ja, pritisk imam ponavadi nizek. Če je prenizek pa ne vem. Je ultrazvok srca boleč? Verjetno bi bilo priporočljivo ugotoviti, kaj je narobe z mojim srcem, če sploh je to vzrok. In glede na to, da slišim, da je čakalna doba dolga, bi bilo treba čimprej ukerpati. TOrej moram čimprej obiskati splošnega zdravnika, da me napoti naprej, če bo to potrebno,kaj pravite?
Lep pozdrav vsem…in lep večer še naprej!

dark queen

Nobeno pretiravanje ni dobro.
Na ultrazvok tudi ni čakanja.

New Report

Close