Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Ultop in Nolpaza

Ultop in Nolpaza

Lanzul prenehajte jemati en teden pred preiskavo. V primeru tezav v tem casu si pomagajte z Rupurutom.

Lep pozdrav, Katarina

ampak zakaj se po letu dni cutim se vedno kislino…sploh ne pijem, kadim, ne pijem alkohola, ne jem prevec pikantno….

Ker se vnetje ocitno ni dobro pozdravilo, morda je bila doza zdravila premajhna, tezko recem. Pocakajte gastroskopijo, pa bo jasno vec.

Lep pozdrav, Katarina

Ker sem zasledila temo na zdravilo Nolpaza bi rada vpršala naslednje(da ne odpiram nove teme)
Moja prijateljica stara 23 let je bila na gastroskopiji in je dobila tableta Nolpaza(40 mg)in ker zelo rada hodi ob sobotah na zabave me zanima če ima alkohol kakšne stranske učinke na te tablete in kakšne če jih ima…tablete je zmeraj pol ure pred prvo jedjo(nekje ob 10.30)..vem da se vprašanje sliši malce čudno in smešno ampak vseeno bi radi vedeli če so možni kakšni stranski učinki…

hvala

lp,Petra

Alkohol je v tem primeru bolj skodljiv zaradi direktne skode, ki jo dela zelodcu, ki je ocitno ze poskodovan, Zato v vsakem primeru odsvetujem uzivanje alkohola.

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljeni!

Imam hčerko staro 12 let,ima 24 kg in je velika 130 cm. Na začetku maja 2010 jo je začelo boleti po sapniku do želodca in želodec. Po enem mesecu sitnarjenja, ki sem ga naredila pri zdravnikih sem dosegla,da so hčerki naredili gastroskopijo. Ugotovili so,da sta 2 razjedi na želodcu.Prepisali so ji 4 tedne jemanja tablet Nolpaza 20 mg 1 krat na dan,ko pa je kmalu dobila en virus,so se bolečine povečale in so ji zdravniki prepisali Nolpazo 20 mg 2 krat na dan.
Vendar se mi zdi,da te tablete jemlje že malo predolgo,saj brez tablet ne more zdržat kljub temu,da jih še vedno jemlje po 2 krat na dan. Ko greva k njeni zdravnici da ji ponovno napiše tablete malo čudno gleda,ker vidi ,da otrok še vedno jemlje te tablete in 2 krat na dan,vendar naju ne pošlje na noben pregled.Tudi v bolnici kjer so ji delali pregled gastroskopije,pravijo,da nič ne morejo narediti.( na Jesenicah) .
Sedaj me pa zanima:
Kaj mi priporočate za 12 letno hčerko kam se naj obrnem?
skrbi me ,da je mogoče še kaj drugega in da ji na Jesenicah niso dobro pogledali ali pa se ji je dodatno še kaj naredilo. Skrbi me ,da bo morala celo življenje jesti tablete,ki pa ji konec koncev potem še nič ne pomagajo.Klub njeni lahki prehrani in dieti se je pojavilo,da tablete Nolpaza 20 mg ji nič več ne pomagajo. Jamra mi non stop,učiteljica me kliče iz šole,da jo naj pridem iskat,ker jo boli želodec,zdravniki pa na jesenicah ne vedo kaj narediti,saj pravijo samo da naj ima dieto. Res več ne vem kam naj se obrnem. če mi kdo lahko da kakšen odgovor na mojo težavo,naj mi prosim sporoči! Hvala,vsa obupana.

Mislim, da je v primeru vase hcerka najprej potrebna ponovna gastroskopija, da se vidi, kaj se dogaja z zelodcno sluznico. Ob tem je potrebno narediti (oz. ponoviti) preiskavo za prisotnost bakterije Helicobacter pylori. Ob pozitivnem rezultatu sledi zdravljenje.
Bolj pa me skrbi vzrok za razjede na zelodcu pri 12-letni deklici. Odpadejo (mocno upam) “odrasli” vzroki (z izjemo omenjene bakterije) kot so kajenje, alkohol… ostaja pa stres. Zato vam svetujem, da se s hcerko pogovorite tudi o tm in da morda poiscete tudi strokovno pomoc pri psihologu.

Lep pozdrav, Katarina

Lep pozdrav!

Pred enim tednom sem šel na gastroskopijo, nakar so mi predpisali jemanje nolpaza. Sumijo, da imam crohnovo bolezen, da se bomo 100% prepričali, pa bom v kratkim šel še na kolonoskopijo.
V glavnem, zanimajo me stranski učinki zdravila nolpaza. Je res, da se zelo zrediš ob jemanju?

Hvala za odgovor!
Lep pozdrav
Miha

Povecanje telesne teze ni pogost stranski ucinek Nolpaze. Za vse ostale pa si preberite prilozene informacije, ki so v skatlici zdravila – monih je prevec, da bi jih tukaj nastevala. Pomembno je, da resnih stranskih ucinkov nima.

Lep pozdrav, Katarina

Pozdravljeni… cez en mesec imam zaradi gerba prvic pregled na gastroskopijo. Osebna zdravnica mi je rekla da lahko normalno jemljem zdravila (jemljem nolpazo), po forumih pa sem zasledila da jih pred pregledom ni dobro jemati, ce zelijo ugotoviti prisotnost hp bakterije. Koliko prej je dobro prenehati jemati? Lahko takrat ko ne jemljem nolpaze zvecer vseeno vzamem vsaj rupurut za nevtralizacijo kisline? Namrec imam mocno obliko gerba, kislina mi zaide v poziralnik in brez zdravil imam mocno vnet poziralnik, cesar si res ne zelim, glede na to, da je ze sam pregled baje zelo neprijeten! Hvala za vas odgovor, lep pozdrav! Tjasa

Pozdravljeni,
zdravila iz skupine inhibitorjev protonske črpalke, kar Nolpaza je, ni potrebno pred gastroskopijo prenehati jemati, preneha se ga pred dihalnim testom, ker je sicer nepoveden. Zdravniku povejte, da ste Nolpazo jemala, ker se v tem primeru bakterije vidi v vzorčku sluznice, test na ureazo pa je lahko nepoveden.
LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close