Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo ulcerozni kolitis in riževa dieta

ulcerozni kolitis in riževa dieta

Pozdravljeni

Približno osem mesecev imam že uk, moj proktolog pravi da kar v hudi obliki. Ves čas sem jemala Salofak, ki pa učinkuje samo toliko, da bolezen ne napreduje. Zato mi je pred kratkim predpisal poskusno terapijo za en mesec z kortizonom-klizme.
Kljub težavam imam velik problem, in sicer kako se odvaditi slaščic!
Pred kratkim sem prebrala da riževa dieta v kombinaciji z zelenjavo in sadjem močno zmanjša željo po sladkarijah, in še za moje težave se mi zdi idealna, da se črevo razbremeni vsakodnevne nesnage – tudi soli. Pa še eno vprašanje: ali vodni filter Brita lahko izboljša stanje vode iz ljubljanskega vodovoda, v hiši kjer živim pa so že od nekdaj azbestne cevi- vsaj tako pravi moja mama.

Že vnaprej hvala za vaš odgovor

lep pozdrav lc

Riževa dieta ni najbolj idealna rešitev, ker riž vsebuje veliko ogljikovih hidratov (ki se spremenijo v sladkorje in so zato slabo nadomestilo za slaščice). Na vsak način morate pri dijeti izpustiti sadje (čisto vso) in na krožniku mora biti 80% zelenjave in 20% riža.

Brita filter in ostale namizne filtre so lansko leto testirali pri reviji VIP. Ni se dobro odrezal, ker premalo očisti vodo. Poiščlite test na: http://www.zps-zveza.si/. In si kupite reverznoosmozno filtrirno napravo.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close