Ukleščen zivec??
Pozdravljeni g.Sergej
Pri vas sem pred kakim letom oz malo več uspešno upravim terapije za hrbet. Ortoped mi je lociral L4 in L5 vretence zelo obrabljeno. Sedaj po dobrem letu dni so se ponovno pojavile težave ampak v drugačni meri.
Zadnje čase se mi pogosto dogaja, da npr ko počivam v postli da nenadoma pridem v tak položaj da dejansko ohromim, in rabim kakšno minuto da se sploh lahko obrnem da potem ponovno začutim spet telo. Sicer nevem ampak predvidevam da bi lahko šlo za ukleščenje živca ali kaj podobnega. Drugače je počutje vredu, razen predel nog kjer imam zelo pogosto na smrt utrujena kolena in mravlince. Ali mi lahko svetujete kaj bi to lahko bilo. Star sem 23 let normalne telesne teze in višine. Prosim za nasvet. LP
pozdravljeni,
Lahko, da gre za draženje določenega živca, čudi me le, da, če sem prav razumel, se pojavljajo mravljinci in ohromelost v obeh nogah hkrati, to da lahko znak za draženje hrbtenjače, kar je že bolj zahteven primer.
Če je temu tako, svetujem, da se oglasite pri nevrologu ali pri nas, na osnovi tega, kar ste mi napisal težko dam natančno oceno.
Lep pozdrav,
Pozdravjeni
Pisem v imenu moje mami.Enkrat sem Vam za pisala vendar odgovora se nisem prejela zato se še enkrat obracam na Vas da mi boste pomagali. Mami je stara 48 let in ze dobra dva meseca cuti pekoco bolecino ki gre preko kolka v zadnjico in v obe nogi,nato v stopala kjer bolecino obcuti kok zbadannje z iglo.zanimivo je da gre bolecina v obe nogi,najhuje je po daljsi hoji kjer je bolecina tako huda da ne more naprej.Obcuti tudi mravljince. Pomaga ji ce gre v pocep ali ce se vsede.Naj omenim da opravja stojece fizicno delo na mrazu.
Polona
Glede na to, da se simptomi pojavljajo v obeh nogah, gre res verjetno za vkleščen živec, na pregledu pa bi moral vseeno izključiti možnost da te simptome povzročajo težave krvnega obtoka.
Mislim, da bi mami lahko pomgali z našimi terapijami, zato vam svetujem, da jo pripeljete na pregled v našo ordinacijo.
Lep pozdrav,