Najdi forum

Spoštovani!

V zadnjem letniku srednej šole sem bila zaradi hudih težav z zdravjem kategorizirana kot dolgotrajno bolan otrok. Vse lepo in prav, v marcu mi je potekla odločba in sem šla na komisijo, ki mi pošlje domov strokovno mnenje. Čez nekaj dni pa dobim po pošti poziv, da naj se zglasim na Zavodu za šolstvo. In ko sem prišla tja mi je sicer prijazna višja svetovalka povedala, da so pred 3 tedni ukinili status študenta s posebnimi potrebami in da ta status ne velja za nikogar več. Priznam, da sem bila zelo šokirana, saj ne vem kako si predstavljajo študente z zdavstvenimi težavami in težjimi invalidnostmi brez ugodnosti. Sama statusa nisem izkoriščala na fakuleti, ker so mi na srečo zaenkrat vsi šli na roko, če je bilo potrebno a vse to se mi zdi zelo nepravično. Najbrž si sestavljalci zakona ne znajo perdstavljajti, koliko več težav ima nekdo, ki mora velikokrta na preglede pa ima na fakulteti obvezne vaje in n avečjih fakultetah nikogar ne briga zakaj njega tisti dan ni bilo. Na internetu sem iskala ta noiv zakon a ga nikjer nisem našla.
Zanima me zakaj ta novi brezosebni zakon in ali se lahko kam obrnem, če bi imela težave.
hvala za odgovor!

Gospa Francka,
ko sem prej zastavila tisto vprašanje, da sem nekje slišala “govorice” o zamrznitvi zakona za usmerjanje otrok s posebnimi potrebami… A ni ravno to en tak primer?
Rada bi le vprašala- kaj v bistvu se bo RES naredilo, izvajalo itd.?

Pomladni cvet,

po pomoč se obrni na: , mogoče ti bodo znali svetovati in pomagati. Sama nimam pojma, zakaj se ti je status ukinil. Kaj pa pravijo na tvoji fakulteti?

Lep pozdrav, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close