Ukinitev foruma
Neposreden odgovor, Gašper:
vse dotlej, dokler bo toliko dvojne morale in vse dotlej, dokler tisti, ki vedo za nepravilnosti, tega ne prijavijo ustreznim inštitucijam!
Mladen Veršič si je z lahkoto in brez vsake vesti privoščil, kar si je pač privoščil – to je bilo itak pričakovano! Hudo je, da se pri tem slklicuje cel na določila nekega statuta, ki je neveljevan (torej ničen!) že zaradi svojih prvih dveh členov!
Dokler ne boste gluhi skupaj stopili in ravnali po določilih istega statuta in Mladena Veršiča “odnesli na cesto”, vašemu društvu ni pomoči, enako pa bi moralo veljati za vodstvo ZDGNS – glede drugih invalidskih in njim nadrejenih inštitucij po pa treba storiti kaj več in tu je poklican država – tudi z represivnim aparatom. Ampak če ji vi, ki veste za nepravilnosti, ne boste vsaj pomagali z navedbami in podatki, se tudi na tem področju ne bo nič premaknilo! Žal!
Edvard,
Kolikor mi je uspelo slediti našemu forumu je Keka zapisala, da so državne inštitucije obveščene o tem dogajanju. Odgovor pa je, da se država v civilno sfero ne bo vtikala – nekaj v tem smislu. Še na “kranjski sorboni” so imeli s Florjančičem (ki je imel enak sistem našim na Zvezi) toliko dela, toliko več ga bomo imeli mi sami. Res pa je, enkrat je potrebno začeti.
Tole je bilo pa poslano samovoljnemu predsedniku:
Spoštovani g. Veršič,
če že pošiljate tako uraden dopis, ki ste mi ga poslali po faksu, bi se spodobilo,
da bi dopis dobil še sledeče:
– svojo Del. št.:
– spodaj pa pripisano “v vednost: Petra Rezar, arhiv, Upravni odbor.”
Po prejetem dopisu namreč sklepam, da gre za namerno mankajoče podatke. Hvala.
Naj Vas pa opomnim, da med drobnim tiskom foruma piše sledeče:
Za vse na forumu MDGL objavljene prispevke odgovarjajo izključno njihovi avtorji!
Torej mi ni povsem jasno s čim se sklicujete na 20. in 21 člen statuta MDGL.
Tako ali tako pa sem tudi povedal: delovati je potrebno v duhu zakona in ne po črki zakona!
In še to: prestopili ste mejo vsakega dobrega okusa.
Gašper, kakor jaz vem, si bil nekdaj ti tisti, ki je odločal o tem, kaj bo ostalo na forumu in kaj se bo brisalo. Zdaj pa vidim, da temu ni več tako in da so drugi prevzeli vajeti v svoje roke.
Vedno se je tudi govorilo, kako gluhi nič ne pišejo na forum. Saj ni čudno, da nič ne pišejo, ko pa je na forumu takšna strahovlada in ko se lahko v delovanje neodvisnega foruma na spletni strani neodvisnega društva vmešavajo tretje osebe. Zdaj bodo gluhi še manj pisali, ko vidijo, kaj se zgodi s tistimi, ki si upajo preveč stegovati jezik. Treba je vedeti, da so gluhi (predvsem prelingvalno gluhi) veliko bolj plahi in boječi od slišečih. Zdaj bodo rabili vrsto mesecev psihološke obravnave, preden si bodo spet upali kaj napisati…
Še vedno čakam na podatek o starosti in izobrazbi – poklicu, gospoda Mladena.
saj je javna oseba, to ni tajnost.
Sam nisem ajvna oseba, sem iluzija, pseudonim, kot sta dejali Gospe.
Ko bom postal kurba (ali mesar) bom pa dud jest javna oseba. Pa ne želim žaliti “usmiljenih sester”
kaj j je tip po načinu vem (JUGONAČIN!, komunajza, informbiro)
Kamarila.
Stvar je zdaj jasna.
Puca je naša!!! Marioneta skratka.
Draga naša ni mikserka al novinarka ampak manipulatorka.
Nekaj skrajša, nekaj poudari, nekaj sploh skrije, nekaj pokaže tisočinko sekunde, prekomerno poudari Gospo (objemi, španciranje.. večkrat je bila prikazana), da vidimo da je bla demokracija in da je blo več kandidatov (naročen pluralizem????????????????????)
In rečeno je bilo da bosta predstavila program – to so izrezali.
Kaj je pa g Planinc?
Kolkor sem videl je prekomerno prehranjen, verjetno upokojen, in verjetno ima dejavnike tveganja za infarkt.
Pa nimam nič proti njihovi izobrazbi. Vsak poklic spoštujem.
malo pa le kažer na širino in globino njihovih misli in pojasnjuje njihov način in dejanja.
Sad(angl) Hec:
Ko bom jest penzjoner mi bi fajn pršlo, da namest v gostilni čepim v nekem društvu in ob tem še postrani še kaj potegnem (denarja).
Gornje je ironično napisano, da me ne bote vzeli dobesedno.
Z odporom prebiram nekatere izjave in misli gostov te strani, kateri ne izbirajo besed o gluhih, pa brskanje po izobrazbi, starosti, penzionerjih …
Če imate vsi fantje, ki znate toliko povedati, sploh kaj jajc, predlagam, da namesto pisanja obiščete društva, se pogovorite z gluhimi člani in ugotovite dejansko stanje, zakaj so vsi tiho.
Ad arma!
Saj se vidi kdo je ukinil forum.Tukaj nimajo nobene besede gluhi in naglušni besede ker upravljajo pametni od vas in fikajo pravljico da je vse OK. Vidim da se dogajajo čudne reči npr.kako da je g.Planinc 4.kandirat za presednika in je zmagal po moji čudni poti.Res je da sem videl po tv je legalno volitve.Kaj pa pred volitvam dogajalo pa ne vem mislim da so umazali perilo.
Jojo, tudi meni ni bilo všeč kar je napisal Miha o penzijonistih, gospeh,… Vsak je lahko predsednik, mlad ali star, samo da ima sposobnost voditi in tudi seveda pameten. Vsak je lahko predsednik, če ima voljo. Vsi smo enakopravni. Spoštujmo starejše ljudi, prosim. Druga stvar je ko pišemo o delovanju ZGNS.
Ne odstopam niti za korak.
Je pač tko, nismo na isti frekvenci. Kar je tudi prav.
Poanta penzjonista je, da je človek preskrbljen. Da ni brezposelen. Da ima stanovanje, skratka, da nima nerešenih problemov.
Če se pa ozreš naokoli so problemi z zaposlovanjem, na tisoče brezposelnih in rojevajo se novi.
Konkurirati moramo kitajcem!
Včasih je bilo drugače. Večino beneficije ukinjajo. Solidarnosti je vdno manj.
Včasih je treba tudi z nožem zarezati (tumor odrezati), ne pa sam božati.
Nikakor ne nameravam žalit starejših in upokojencev. To ste zlo mem usekali.
Govorim le, da sit lačnega ne razume.
Ko boš tenko piskala, ko boš na zavodu kot težko zapiosljiva se spomni name. In poj hvalnico in spoštovanje vsem po spisku.
Tle in danes ni hec.
Gre za resne stvari.
Pa dajte.
Brez mene.
Mam dost druzga dela.
Zadeva je zelo preprosta. Ukiniti finančna sredstva (loterijska), jih nameniti npr. za znanost, ker koristi imajo samo ožje skupine (vodsta) teh društev.
Prav tako menim, da to kar hoče Pečaričeva je samo to, da bi prišla k skledi.
Ne razumem kako lahko država, ki ima dobro razvit socialni sistem dovoljuje, da z se njenm denarjem gredo neke skupine (posamezniki) t.i. socialno službo svojih članov, ker prvič gre za potvarjanje nečesa, kar že tako deluje, drugič, v tako imenovanih socialnih programih se izgubi ogromno denarja (npr. socialna pomoč nekomu, ki je v domu, itd.).
In kako stvar deluje v društvih, da so vodstva že od nekdaj večna, tako, da vodstva društev na občni zbor pripeljejo vso članstvo iz domov, ki še je sposobno dihat, jim dajo en čevapčič in pivo, in iz hvaležnosti jim le-ti naklonijo svoj glas.
Skratatka ukiniti loterijska sredstva pa bo mir .
Gašper, da ti odgovorim: Ta diktatorski režim bomo prenašali vse dokler se invalidi ne bomo združili in se uprli vodstvom invalidskih organizacij in izvedli demokratične volitve v organe društev in Zvez. V nobenem zakonu ne piše, da moramo predsednika ZDGNS voliti tako kot ga volimo zdaj (da društvo predlaga delegata, delegat pa voli predsednika, predhodo pa delegatu tudi naročijo, koga naj voli). Takšen sistem je zrel za kakšno diktatorsko državo, ne pa za Slovenijo, ki je članica EU (Evropske unije, da ne bo pomote).