Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? “UKC” Maribor – Dežurni zdravnik

“UKC” Maribor – Dežurni zdravnik

Včeraj sem imel neprijetno izkušnjo pri dežurnem zdravniku v Mariboru. Namreč predvčerajšnjim me je na Pohorju popikalo več komarjev, ki so bili neverjetno agresivni (mogoče tigrasti). Vse skupaj se mi ni zdelo nič nenavadnega – pač piki komarjev. Včeraj pa se mi je pri enem piku pojavila 3×3cm oteklina in rdečina na tej oteklini. Ker sem mi to še nikoli ni zgodilo sem pač pomislil, da sem se ob piku kaj okužil in sem se čez kakšno uro odpravil k dežurnemu zdravniku v Mariboru. Tam sem oddal kartico neravno prijazni sestri, ki mi je pogledala oteklino, me dala na spisek in poslala v čakalnico. V čakalnici sem čakal približno dve uri saj je bilo veliko primerov bolj nujnih od mene. Med tem sem opazil, da mi oteklina počasi izginja. Ko mi je že skoraj čisto izginila in se je videla le še manjša rdečina, sem odšel do sestre in jo prosil naj mi vrne kartico, ker mi je oteklina že “padla” skupaj. Sestra se mi je cinično nasmehnila in mi rekla, da bom tako kmalu na vrsti in naj še malo počakam. Po približno 15ih minutah me je sestra poklicala in me napotila k zdravnici. Zdravnici sem takoj povedal da mi je oteklina in rdečina že skoraj izginila med tem, ko sem čakal in da očitno ni bilo nič nujnega. Vseeno mi je vse na hitro pregledala in me vprašala zakaj sem sploh prišel “da to še za osebnega ni kaj šele za dežurnega”. Ko me je vprašala zakaj sem mislil, da je kaj narobe sem ji rekel, da sem mislil, da me je komar s pikom kaj okužil, ker se mi kaj takega še nikoli ni zgodilo. Pač ne poznam vseh možnih bolezni ki jih prenaša komar in kakšni so simptomi (lahko bi bila bolerioza). Zdravnica me je nato napotila nazaj k sestri in ji rekla naj mi napiše račun za pregled, ker sem neupravičeno prišel k dežurnemu zdravniku.

Sedaj pa me zanima, če sem res ravnal tako narobe, saj sem bil sam v bolnišnici v zadnjih desetih letih le 2-krat in se ne spoznam na to kaj se ti more zgoditi, da lahko greš k dežurnemu zdravniku. Najbolj me pa moti odnos sestre, ki mi ni želela vrniti kartice in me je nepotrebno poslala k zdravnici. Po tej izkušnji se mi ni zdelo nič čudnega, da imajo vsi tako negativno mnenje o UKC Maribor saj je osebje prav otročje, če ne nesramno (vsaj dotična sestra).

Bombo na UKC MB, zminirat bajto smrdljivo z zdravniki vred, Banda pokvarjena

No, meni se zdi prav, da so ti zaračunali. Večina ljudi se ne zaveda zakaj je pristojna nujna medicinska pomoč oz. dežurni zdravnik. Tukaj imaš malo več informacij http://www.zd-lj.si/zdlj/index.php?option=content&task=view&id=25. Sicer razumem, da se ne spoznaš na bolezni, ki jih prenešajo komarji, ampak ali si pomislil, da bi prej poklical in se pozanimal ali je tvoj obisk res potreben. Ker če bi poklical, bi ti nedvomno povedali, da je taka reakcija v tako kratkem času po piku komarja normalna in da mesto pika opazuj nadaljnjih 14 dni, v kolikor bi se okrog njega naredili kolobarji. Verjetno bi ti povedali tudi kakšni so znaki borelioze ali klopnega meningitisa.

Se sicer strinjam s tabo, da odnos sestre ni bil primeren, ampak za vse le ni krivo samo osebje.

Šajn: Se strinjam s teboj, da sem delno tudi jaz kriv (nenamerno) ampak sem pač neizkušen v teh stvareh. K sreči sem res zelo redko pri zdravnikih in ne poznam postopkov ter predpisov za dežurnega zdravnika. Zdaj sem se o tem pozanimal in spet vem nekaj več, tako da bom naslednjič raje najprej poklical.

Bolj kot vse me je zmotil zahrbten odnos sestre. Zdravnica je imela čisto korekten odnos, tako da ne krivim celotnega osebja ampak žal eni osebki pokvarijo ugled.

Ja seveda. Pa sestra bi bila tudi kriva če bi odkorakal iz čakalnice in padel po stopnicah. Čisto nihče ne bi mogel potrditi da si odšel na lastno željo.

Ampak da smo za vse sranje krive sestre pa nam ne boste naprtili. Sestra vam ne sme reči, zdravniku pa se itad zdite idiot da greste zaradi komarjevega pika k dežurnemu zdravniku.

New Report

Close