Najdi forum

Ujet v lažeh in skrivanju…

Zdravo. Še sam pišem sem. Da vidim, kakšni bodo komentarji oseb, ki me ne poznajo in bodo bolj objektivno lahko ocenili mojo situacijo. Sem srednjih let, živim s partnerko, s katero sem že 12 let v vezi. Najin odnos je dokaj prijateljski, bolj malo akcije. Razlog tiči v tem, da mi ni do akcije z njo. Ona je vredu punca in je poštena, lepa, pridna,… Z drugo se dobivam že par let. Nisva imela nič konkretnega, mi pa je zmešala glavo. Z njo se vidim v prihodnosti in je tema mojih sanj in fantazij. Me tudi zelo privlači. Sedaj pa dilema. S to s katero živim ne morem nehat, ker se mi smili, ker jo bom razočaral do konca in pustil na cedilu(čeprav sem dejansko jo že, a ona tega ne ve)…Medtem, ko druga punca ve za prvo ima že dovolj tega, da me čaka. Logično. Jaz torej živim v nekih lažeh, skrivanju in s tem uničujem življenja vseh treh, kar me še dodatno ubija. Smo vsi v letih, ko lovimo t.i. zadnje trenutke za razvoj neke normalne družine. Sem kreten in idiot, ker to počnem dvema puncama, ki si nobena ne zasluži tega. Vem, da je težko razumeri, a vendar trpim tudi sam. Kaj bi storili vi? Res imate le delček celotnega mozaika in premalo informacij, a vseeno. Hvala!

 

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Čimprej povej tej s katero živiš, da se pač ne vidiš več z njo. Daje minilo kar je bilo, jbg. Tudi ona si zasluži nekoga ki si jo bo želel. Samo da ne boš potem jokcal nazaj k njej, če te ta nova da na čevelj.

Ej sem v podobnem primeru, tako, da da ti svetujem, da stari čimprej povej, da to ni to, ker te tudi druga ne bo dolgo čakala.

Česa tako bosega pa že dolgo ne … da je ne pustiš, ker se ti smili in ker jo boš razočaral.
Najprej sam sebi priznaj, zakaj ne odideš, potem se lahko začnemo pogovarjati naprej.

In kaj si čakal tako dolgo če se ne vidiš z njo?… Mogoče bi si že z drugim ki bi jo imel rad ustvarila družino. Ne pa da ji kradeš čas. Sorry. Pr**** od moškega.
Oz. Slabič.

Pozdravljeni,
Odgovor je v vasem vprasanju. Saj veste, kaj morate storiti. Edini razlog, da tega ne storite je, ker je tezko nekomu dat konec. Nista vec skupaj iz pravih razlogov , ampak ker se vam smili. Oba sta srednjih let, ne zapiscate otroka, tudi vasa sedanja punca se bo pobrala. Z razhodom z njo, pa boste vsem trem dali priloznost za ljubezen. Sebi s punco, s katero se vidite, pa tudi vasa sedanja punca bo, ko bo prebolela, nasla nekoga drugega. Obcutki krivde so, bo tudi zalost, ampak… a lahko tako zivite? Si ne zasluzite vsi trije zivljenja brez skrivanja?

Kar pogumno, ta korak je zal neizbezen

Bodi iskren do nje, tako boš iskren do sebe in tretje. Lažje ti bo pa četudi ti bo težko pri srcu ker kljub vsemu imaš neko ljubezen do prve

To, da ji ne poveš, ker se ti smili ni res. Ustrezajo ti druge zemeljske stvari pri njej, ki niso seks. Teh drugih pa tvoja ljubica nima in ti ustreza zgolj za sex, ne bi pa živel z njo. Ene ženske so dobre za družino, ene pa za sex, ker so bolj sexualno odprte in živahne. Mogoče bi svoji prvi zaupal svoje fantazije in želje v spolnosti in si olajšal odločitev. Ker tudi druga ti ne ustreza, drugače bi se že odločil. Nalij si čistega vina, sam sebi, bo nabolj pomagalo vsem.

Naj ti povem, da se je meni bivši tudi smilil, ko sem ka pistila, ampak z usmiljenja biti z nekom, ni pošteno do njega. Tudi on sedaj po letih vidi da je bila to dobra odločitev.
Sem pa sedaj tista, kot ta tvoja ki te čaka. Ista zgodna, čakam.
Ne vem zakaj toliko obsojanja… Vsak se bi moral znat postavit v kožo tistega ki ima problem

Težka situacija.

Znano… Ni enostavno. Lahko pa ti iz prve roke povem, da ko čakaš, se nehote čustva spremenijo. In velikokrat na koncu ko končno dočakaš, kar si X let čakal, je vse drugače, ker sta kar naenkrat samo 2.

If you love two people at the same time, choose the second. Because if you really loved the first one, you wouldn’t have fallen for the second.
Johnny Depp

To, da se ti ona smili je čisti bullshit. Veš, da ti lahko ponudi stabilnost, varnost in ljubezen in da te ne bi namenoma prizadela in to so kvalitete, ki jih v ženskah težko najdeš. Druga je verjetno samo za seks, avanture in neko vznemirljivo preživljanje prostega časa. Težko boš dobil oboje v eni sami ženski. Oz. bi lahko to dobil v svoji trenutni partnerici, če bi ji dal šanso in se tudi njej bolj posvečal.
Ker pa se je moreš odločiti, katera je boljša, si samega sebe prepričal, da to delaš z iz čiste dobrote do trenutne punce. To je zelo sebično, tudi ona si zasluži nekoga, ki jo bo cenil takšno kot je. Nikoli, in res nikoli, ni opravičila za varanje. Povej ji, da te ne privlači več in da se ne vidiš z njo in ji daj šanso v ljubezni z nekom drugim. Zaslužiš si je tako ali tako ne. Če se res vidiš s trenutno ljubico, pojdi k njej ampak bodi toliko fer, da ne boš šel k bivši jokat, ko te bo ljubica pustila. Če greš, greš za res. Včasih si res ne moremo pomagati in nas partner ne privlači več ampak potem je treba biti iskren do partnerja in samega sebe ter pustiti partnerju prosto pot, ne pa ga omejevati zaradi lastne sebičnosti.
Se enkrat, bodi iskren s partnerico in je nehaj omejevati. Šele ko boš ugotovil, da nisi svetnik in je ne pustiš, ker se ti smili ampak, ker veš, da ima neke kvalitete, ki jih ljubica nima, šele takrat boš lahko nekaj naredil. Roko na srce, če misliš da to trpiš, potem pojma nimaš, kako grozno je, ko te nekdo prevara in se počutiš kot smet.

Pa si res prasec, ker prvi kradeš čas. Pusti ji, da si ustvari družino z drugim.

če se je znebiš ji boš naredil največjo možno uslugo.

Kaj storiti? Nič drugega kot to, da vzrok za trenutno trpljenje, ki izvira iz nezvestobe partnerki, slabe vesti in dileme zaradi privlačnosti do ene ter sočutja do druge, odpraviš oz. se odločiš za konec zveze z obema hkrati. To, kar počneš trenutno, je težje kot izbira, ali bi bil z eno ali z drugo, predvsem pa nepošteno do obeh žensk. Bremena se rešimo edino z resnico in nikoli z lažjo. Partnerka si zasluži izvedeti resnico, da se bo lahko imela možnost presoje, ali si zares želi biti s teboj.

Imam isti problem. Že 5 leto sem skupaj s punco,ki je bila samska, zdaj pa ima fanta s katerim bosta letos dobila otroka. Žal ne znam in ne zmorem prekiniti stikov z ljubico,ker je nekaj posebnega na njej. Probal sem za 3 mesece,ampak so se doma odnosi precej poslabšali. Jaz ne mislim nehat,dokler bo interes z druge strani. Lažje bi mi bilo, da ona prekine, ker tak mam vsaki dan in teden razlog,da se slišiva in vidiva. Je pa najlažje obsojat.

Vse skupaj je zelo žalostno. Nekemu zunanjemu opazovalcu skoraj tragično. Igrate ene igre, ki vsem ustrezajo in verjamem, da vsi veste za vse tri oziroma partnerka vsaj sluti. Dopušča, ker se ji s čim več, kot da je poštena, lepa, pridna, ne da ukvarjati oziroma ji je ta slika v nekem okviru všeč, ker mora tako biti, ker je to mama od nje pričakovala in nenazadnje to od nje pričakuje družba nekega kulturnega okolja. Za to isto okolje verjetno veljata kot zgleden par. Tudi kar se tvojega žrtvovanja tiče, da je ne bi še navzven razočaral in pustil na cedilu. Kar se te zunanje podobe tiče, delujeta kot močna zaveznika in naredila bosta vse in proti vsakemu, ki bi si upal samo namigniti, da je znotraj vse gnilo in črvivo. Če ljubici ne bi bilo dovolj tega, tebe verjetno niti ne bi kakor koli ubijalo.

Imaš več možnosti. Prva, da ljubico prepričaš, da je ta trikotnik za vas najbolje, kar se ji je zgodilo v življenju. Druga, da začneš raziskovati, zakaj ti ni do akcije s partnerko oziroma kaj in kdaj se je zgodilo, da te več ne privlači čustveno, spolno. Pustiš ljubici, da gre, s partnerko pa začneta na novo razpihovati ugaslo žerjavico in polno zaživita tudi navznoter. Tretja … Četrta …

jaz sem v takšnem primeru govoril sebi in bližnjim: “Želim le tisto,kar je dobro za vse”.O vsem sem razmišljal stališča in izhajanj iz občutkov krivde.Mučil sem sebe in okolico, ter bil preirčan,da si zaslužim kazen.Zato sem sprejemal slabe odločitve in počel nespametne stvari.Dolgo zato nisem stril nič,na kratko se je obneslo,potem težave.nespečnost,razdražljivost,infarkt bolnica in seveda dva obiska.Zopet zaradi krivde ostal doma.Čez eno leto ponovni zdravstveni rukar.Svetujem Ti naslednje:če je občutek krivde prehud in ne želiš izgubiti otrok potem se s tem sprijazni in pusti ljubico,ter poskrbi za družino.Če ni otrok pojdi z ljubico.Ne si oitat.V življenju izgubljamo in prejemamo.Nikakor pa ne obeh,požrlo te bo.

Iz izkušenj vem, kako ti je. Ni lahko reči človeku “Zbogom”. Enostavno te groze v očeh nekoga nekateri ne prenese. Nisem imel le enega razhoda in tut ta tvoj đumbos, ki ga maš poznam. Zakaj? Morda povesem zato, ker mi pač ni bog v mladosti, ko sem bil samski na pot postavil tiste ta prave…No pa sem le našel prisilnega krivca za mojo situacijo-bedno kajne. Če bi bogec vse ljudi naredil popolnoma enake, bi pa bila stvar rešena in brez kreganja. ZAkaj bi gledal na sosedov travnik, če pa maš doma popolnoma na las enako. Ampak ne, treba da je zbrka!.

New Report

Close