uh,še vedno strah
Lep pozdrav
Kako me razjeda nek strah sedaj sem dobre tri mesece živela v takem miru zdaj me pa daja neka depresija in stran kajti pred dobrimi 4 meseci sem odšla od moža saj je bilo nevzdržno življenje polno nasilja in sem si nekako komaj izborila da sem se lahko preselila
potem je pa on odšel na teren vendar se te dni vrača in pričakuje od mene da se bom preselila nazaj k njemu češ da se je spremenil vendar jaz vem da se ni in da se nebo in me je večkrat klical in pošiljal sms češ kako me pogreša in ima rad jaz pa ne da ga nimam tudi sovražim ga preveč gorja mi je naredil vendar se bojim njegove reakcije ker vse poskuša reševat z nasiljem jaz pa sem kljub vsemu prijazna do njega ker se ga bojim in zdaj bi se nekako želela pogovorit z njim da se naj vendar sprijazni da naj ne pričakuje da se bom vrnila k njemu ker si tega ne želim.
Kako naj mu dopovem da nama pač ni uspelo da morda še najde srečo
naj me pusti dihati in živet v miru ker on mi ga ni želel dati niti meni niti otrokoma.
Kako naj ga prepričam da se ločiva če tega noče in ne želi ko mu to omenim mi grozi kaj se mi bo zgodilo.
Saj sem razmišljala da bi se za ta teden nekam skrila ko bo v bližini vendar vprašanje če bi pol šel nazaj delat ker bi me iskal vendar saj se nemorem skrivat vedno.
Naj bom kljub vsemu ta teden prijazna in potem ko se vrne ukrepam o ločitvi in ostalih stvareh
KAKO NAJ POSKUŠAJTE MI TUD VI SVETOVAT
HVALA VAM
Dika
Draga Dika,
najprej vam čestitam za odločnost in pogum, da ste naredili konec trpinčenju. Sedaj ko ste naredili prvi korak, pa bodite še naprej trdni in možu ne dajte niti priložnosti za prepričevanje in ustrahovanje, da se morate vrniti k njemu. To je njegov cilj in to bo poskušal doseči. Vendar, ker ste že odšli, je izgubil moč in nadzor nad vami, zato boste sedaj lažje vztrajali pri svojem. Z namenom, da mu onemogočite grožnje, izklopite mobitel ali zamenjajte številko.
Vse, kar mu želite še sporočiti, mu raje napišite v pismu, v katerem mu lahko tudi poveste, da se želite razvezati, ali sporazumno ali pa s tožbo. Glede razveze ga ni treba prav nič prepričevati, saj je dovolj, da je eden od zakoncev za razvezo.
Če še niste, lahko tudi podaste kazensko ovadbo proti njemu na Policiji, zaradi nasilja v preteklosti ter groženj, ki še vedno trajajo. Če vas bo pa še naprej ogrožal, se lahko izreče tudi ukrep Prepovedi približevanja.
Za svetovanje in podporo pa se lahko obrnete na Žensko svetovalnico, na Center za pomoč žrtvam kaznivih dejanj, na Društvo SOS telefon ali na Društvo za nenasilno komunikacijo. Pri njih se lahko pogovarjate tudi o možnosti začasne nastanitve v varnih hišah, s katerima slednji dve društvi tudi razpolagata. Če ste izven ljubljanskega območja, pa se obrnite na organizacije iz vašega območja. Vsi podatki o omenjenih in podobnih organizacijah so na strani:
Če boste imeli še kakršnokoli vprašanje, se pa še oglasite.
Veliko poguma še naprej!
LEP POZDRAV
Hvala za spodbudo iskrena hvala res mnogo poguma sem zbrala res
sem že dala kazensko ovadbo zaradi nasilništva in zdraven posilstva vendar
veste sami kako poteka počasi pri na na sodišču februarja je bilo že eno leto od najbolj podlega dejanja ki ga je po vsem še storil in v tem času sem bila samo enkrat zaslišana vendar takrat nisem upala ničesar povedat so mi pa rekli da se lahko premislim in povem vse kar se je dogajalo takrat nisem imela še vsega pripravljenega za oddit in še enkrat je on bil pregledan pri prihiatru na zahtevo sodišča kjer so ugotovili da je osebnostno moten kako bo pa naprej potekalo pa nevem zdaj.Takrat ko sem na sodišču rekla da nič nebom izjavila sva se dogovorila da če nebom povedala na sodišču mi bo dal mir in lahko odiidem vendar je to trajalo kratek čas potem pa ista pesem in tako se je danes spet vrnil iz tujine in ista pesem me že nadleguje grozi in da bo poskrbel da me vržejo iz stanovanja in tako naprej moj 3 mesečni mir je spet skrhan.Kaj pa je še huje odpiram tudi svojo delo gostinstvo in se bojim da mi bo prihajal pol še tam nagajat in odganjat ljudi
kAJ NAJ ŠE STORIM ?
KAM VSE NAJ SE OBRNEM?
SEM KAR DANES PO TOLKEM ČASU MIRU SPET ZAPADLA V DEPRESIJO
OD STRAHU
POGUMA ŠE MAM
AMPAK STRAH MI JE PRISOTEN
DO NASLEDNJE NEDELJE MORAM NEKAKO ZDRŽAT POL PA SPET GRE
POTEM BOM PA POSKUŠALA MALO PODREZAT NA SODIŠČU IN ZA LOČITEV
KAKO SI ŽELIM DA BI MI BLI VSI DNEVI TAKI KO SO BILI ZDAJ 3 MESECE.
LP DIKA
Vse grožnje tisti moment prijavi na policijo in csd.Izogibaj se srečanj in takoj se loči. Na sodišču povej situacijo, če imaš slabo plačo, boš dobila brezplačno pomoč.Prineseš potrdilo.Nihče ti nima nikoli in nikdar pravice grozit! Bodi v družbi in ne hodi sama okoli njega!
Saj veš, ko takšni kaj ženski naredijo, jim je na sodišču žal, ona je pa 2m pod zemljo.
Srečno!
Dika!
Prekinite vse kontakte z njim. Če pa bo skušal na silo priti do vas, kličite policijo. In prav tako storite, če bo prihajal nagajat v gostilno in ne bo hotel oditi, ko ga boste prosili. Ne dovolite mu, da bi vas še naprej kontroliral in vam uničeval življenje. Na grožnje, da vas bo spravil ob stanovanje, pa se ne ozirajte preveč. Nasilnež bo vedno grozil, samo če bo imel priložnost. Zapomnite si, nima pravice vmeševati se v vaše življenje.
Nujno obiščite, katero od organizacij za pomoč ženskam, ki sem vam jih navedla v prejšnjem odgovoru. Tam oz. preko njih se boste lahko vključili tudi v eno od skupin za samopomoč žrtvam nasilja. V nekaterih od teh organizacij dežurajo tudi med vikendom.
Ne ostajajte sami s svojim strahom in depresijo. Bodite v stiku z drugimi ljudmi.
Želim vam, da bi čimprej prišel čas, ko bi se spet počutili mirni in varni.
Pa še to, bodi resna, odločna in do vratu zapeta, pa v kakšni dolgi kikli, da mu ne boš všeč. Nič se ne maži in friziraj vpadljivo, toliko, da ne bo lajal.Poizkusi najti službo, kjer je vratar in boš v pisarni. VSEM povej, da se ga bojiš in za vsako besedico sproti, sploh če grozi. Imej tudi moške prijatelje, na katere se lahko zaneseš in na njihove žene.
Sicer pa so moški, ki grozijo ženskam navadne reve in imajo v sebi velik strah. Ob ustrahovanju šibkejših pa čutijo moč. Ti z njim nič ne razpravljaj niti mu ne očitaj, še najmanj pa bodi prijazna. Bodi resna in govori na splošno, češ da bi bila raje sama, ker ga nočeš obremenjevati s svojimi teževami.In to ponavljaj, ne da bi mu dala kost za glodanje.Ne delaj ga ljubosumnega, ker ga bo popadla nebrzdana, maščevalna jeza.
Sodelavce in šefa pred službo na kavi prosi za pomoč in nasvet in boš videla, kako ljudje radi pomagajo, če le vedo za problem.
LEP POZDRAV
HVALA VAM ISKRENA VSEM ZA VSAKO BESEDO IN NASVET RES SEM VAM HVALEŽNA.NIMAM PROBLEMOV GLEDE PREŽIVETJA FINANČNIH TAKO DA NI TO PROBLEM TO BOM LAHKO UREDILA.BOM POSKUŠALA UPOSŠTEVAT VAŠE NASVETE IN NEKAKO TA TEDEN PREŽIVET POL PA AKTIVNO ZA VSE POSKRBET.UPAM DA MI USPE IN DA BO MENI TUD ZASIJALO SONCE MIRU IN SREČE.ŠE TO VAM POVEM TA MIR MI JE ZDAJ NA PRVEM MESTRU POTEM PA KO OZDRAVIM SVOJE BOLANO SRCE IN OPROSTIM,PA JE MOJA ŽELJA IN ENOSTAVNO POTREBA DA VSE TO PRENESEM NAPREJ IN SVOJE ISKUŠNJE DELIM Z ŽENSKAMI DA NE ODLAŠAJO TAKO DOLGO IN UPAJO KOT SEM JAZ
DA BO BOLJE KER MI JE JASNO IN BI MORALO BITI TUDI VSEM ŽENSKAM DA JE LAHKO ŠE SAMO SLABŠE .MOJE POSLANSTVO BI BILO ČE BI BILA ŠE ENKRAT 7 LET NAZAJ NEBI VEČ ČAKALA NA DRUGI UDAREC PRVI BI BIL VSEKAKOR ZADNJI. NIČ OPRAVIČIL NIČ PLAZANJE PO KOLENIH NIČ VEČ OPROSTI NIKOLI VEČ NAPAKA JE BILA ,LJUBIM TE BREZ TEBE NE MOREM
NITI MOŽNOSTI VEČ NEBI DALA DA MI SPLOH TO POVE.
HVALA VAM IN LEPE DNEVE NAPREJ VSEM
Dika