Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Uho in oko

Uho in oko

Pozdravljeni ga Tanc!

Po dolgih letih se zopet obracam na vas.
Doma imam 5 mesecno dojencico.
Skrbi me ker se velikokrat prime za desno uho.
Par dni to traja in neha, pa spet. Ima pa tudi skoraj od rojstva solzno desno oko. Prav tako, se ji par dni solzi, potem kaksen dan v redu in spet. Cistim s fiziolosko. Tudi svoje mleko sem ji ze kapnila noter. In masiramo v kotu ucka.
Naj povem da sem sla s starejso hcerjo k zdravniku zaradi angine in sem prosila ce pogleda useska se mlajse (ravno tisti dan je imela rdecega). Videt ni bilo nic.
Cez 14 dni je zacela smrkat in kasljat, sva sle k zdr. in je bil usesek zopet v redu. Naredila je tudi preizkus z vodo (kapnila ji je v useska) in ni bilo reakcije.
Ne vem, skrbi me da ni kaj narobe.
Danes se zopet fajn drzi oz prime vsake toliko za useska. Vrocine nima. Normalno je, polno dojena. Joka ne.
Kaj predlagate?

Hvala vam

Prijemanje/vlečenje za uho ni specifičen znak vnetja srednjega ušesa, res pa je, da se otrok, ki ima vneto uho, lahko drži za to uho, se ga dotika. Prav tako je nezanesljiv in nespecifičen znak pritiskanje na uhelj. Tako majhen otrok bi ob vnetju srednjega ušesa imel vročino, zaradi bolečin bi jokal, nemirno spal in se boleče, z jokom zbujal iz spanja, bil nemiren in neješč, skratka, bolan.
Po opisanih znakih vnetje srednjega ušesa ni sumljivo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close