Najdi forum

Spoštovani dr. Krsnik!

Včeraj sem se vračal z letalom in kot je v navadi se na letalu zaradi višinske razlike pojavi zamašenost ušes oziroma gluhost, ki naj bi minila po pristanku. Vsaj do zdaj je bilo (pri meni) tako.

Vendar je bilo včeraj drugače – namreč desno uho imam še vedno zamašeno. Letalo je pristalo ob približno 14.00 in potem sem praktično do večera bil na desno uho gluh. To je tiste vrste gluhost, kot če imaš v ušesu vodo.

Ko sem se zjutraj zbudil, je bilo v redu – nisem imel nobenih težav, slišal sem normalno. Ampak potem se je približno dve uri po bujenju težava ponovila in je ne znam odpraviti niti je ne znam razložiti.

Ali bo problem minil sam in kdaj? Ali je treba k zdravniku? Predvsem me pa zanima, kaj to sploh je – prej nisem imel podobnih težav. Morda bi omenil še to, da me je desno uho pred letom zelo malo bolelo.

Hvala za odgovor!

Marjan

Spoštovani!

Kot kaže bo potrebno stopiti do zdravnika, da vam pogleda v uho. Obstajata dve večji možnosti: ali imate vnetje ušesa (bolečine pred potovanjem), ali pa se vam je sluhovod preprosto zmašil. Ušesno maslo se po kakšnem tuširanju napije in dokončno zapre prehod, kar bi poleg slabšega sluha morda lahko povzročilo opisane težave.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close