Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Uhice

Uhice

Pozdravljeni!
Mene pa zanima koliko je resnice na tem, da novorojenčki in dojenčki ne potrebujejo kapice. In če je res da so potem ušesa bolj odporna na razna vnetja?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Novorojenčki so običajno še gologlavi, brez las, zatorej na soncu potrebujejo lahko platneno pokrivalo kot zaščito proti soncu. Tudi če zelo piha bi novorojenček lahko imel tenko platneno kapico.
Novorojenček je dojenček do 1. meseca starosti.

Večji dojenčki potrebujejo tudi zaščito proti soncu, zato gole glavice pokrijemo, vendar ne zato, da bi ga obvarovali pred vnetji ušes.

Pokrivanje ušes in pogosta vnetja so po mojih izkušnjah ravno obratno povezana, kot mislijo nekateri starši. Bolj pokrivaš, prej ima vnetje ušes.

Še zdaj, ko je zunaj preko 20 stopinj, vidiš uboge otroke z debelimi kapami ali ušesnimi trakovi, ki jim pot dobesedno lije izpod las in kape, pa starši mislijo, kako zelo jim pomagajo. Ravno nasprotno, zelo jim škodijo.

Torej, glavico pokriti s tanko čepico zaradi sonca, zaradi ušes pa ne.
Če pa so ušesa vneta, potem pa NEKATERIM (in ne vsem!) otrokom paše, da se ob največjih bolečinah s toplo krpo greje ušeska. Ni pa potrebno pretiravati s kapami.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close