Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija uhajanje vode in neprijeten vonj

uhajanje vode in neprijeten vonj

pozdravljeni!

Stara sem 20 let in imam veliko težavo. Že kot majhni so mi ugotovili, da imam v vodi bakterijo eserihijo coli, velikokrat sem že jemala antibijotike in stanje se je izboljšalo samo za nekaj časa. sedaj jih nisem jemala že kar nekaj časa, ampak imam problem z uhajanjem urina. leto in pol že jemljem KT, kakšno leto nazaj se mi je začelo dogajati, da mi uhaja voda, neprestano me tišči na wc in ko me pritisne je pritisk tako močan, da vodo komaj komaj zadržim, dogaja se mi tudi, da me pritisne na wc in se trudim da bi vodo lahko zadržala vsaj do wc -ja, mapak ponavadi mi vedno uide kar nekaj vode, ko pridem na wc pa polulam zelo malo. voda je tudi neprijetnega vonja. prosim če mi lahko pomagate in kaj svetujete saj me to že zelo moti. včeraj sem bila tudi na kncertu in med tem ko sem skakala mi je voda neprestano uhajala, ko sem skočila sem samo začutila kako mi je ušla voda. sploh vec ne morem nadzorovati uhajanja vode.

Spoštovani!

Iz opisa sledi, da ste mlada ženska, ki ima s sečili precejšnje težave (čeprav niste jasno opredelili uhajanja vode – na primer koliko vložkov pa res vsak dan porabite in katere – kako močne).
Težave ste imeli tudi v preteklosti, imeli naj bi uroinfekte (ni pa jasno, kaj to pomeni – na primer ali ste letos jemali antibiotike zaradi vnetja ali ne in če ste, katere antibiotike in kolikokrat?).
Tudi ni jasno, ali ste se o tem pogovorili z vašim ginekologom/ginekologinjo, katere preiskave je opravil, ali vas je natančno vaginalno pregledal in kaj je ugotovil, kaj vam je svetoval? Ali je ocenil, da je smiseln pregled pri urologu?
Če ste kot otrok imeli težave z uroinfekti – kdaj nazadnje vas je pregledal urolog in natančno katere preiskave so bile opravljene (cistoskopija, iv urografija)?

Čeprav se ne ukvarjam izrazito z ginekourologijo, vendarle mislim, da to, če se ženska, ki ima poln mehur, ob hudem napadu smeha ali podobnega 1x polula, ni nič posebnega. Če pa so težave dalj časa in vas motijo, pa je vsekakor smiselno obiskati zdravnika, ki se s tem ukvarja – torej najprej ginekologa in nato urologa. Lahko namreč najde kaj, kar je možno zdraviti in kar bi lahko bilo pomembno še iz kakšnih drugačnih razlogov, ne samo iz naslova udobnosti in kvalitete življenja. Šele, če preiskave ne bodo našle ničesar, je smiselno iskati nasvete v smislu blaženja težav. Vsekakor priporočam torej posvet z ginekologom in/ali urologom.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close