Uhajanje urina ali plodovnice?
Spoštovani,
žal niste zapisali ničesar podrobnejšega o nosečnosti, kar ni nepomembno. Že itak je ocena skoraj nemogoča na daljavo, brez vsakršnega podatka o nosečnosti pa je samo še slabše.
Pozdravljeni,
tenutno sem 26/4. V zadnjem tednu opažam bolj izrazit “izcedek”, najbolj močan je zjutraj, ko se vstanem in mi premoči pižamo in pusti flek tudi na posteljnini, če zjutraj nekoliko sedim na postelji. Flek je vsaj v velikosti dlani. Čez dan imam občutek mokrote v hlačah.
V petek sem se zaradi tega šla pokazati v Ljubljansko porodnišnivo, kjer so vse pregledali, naredili test za plodovnico, ki je bil negativen. Mokrota se nadaljuje in danes sem si vstavila vložek AmnioCheck, ki se je obarval modro.
Ali se naj grem ponovno pokazati? Ali je to lahko samo normalni izcedek?
Vstavljam si tudi vaginalne kapsule progesterona Utrogestan, kot preventivo, saj imam MV dolžine 29mm.
Hvala za ogovor že v naprej.
Kavon, 21.01.2026 ob 13:12
Pozdravljeni,
tenutno sem 26/4. V zadnjem tednu opažam bolj izrazit “izcedek”, najbolj močan je zjutraj, ko se vstanem in mi premoči pižamo in pusti flek tudi na posteljnini, če zjutraj nekoliko sedim na postelji. Flek je vsaj v velikosti dlani. Čez dan imam občutek mokrote v hlačah.
V petek sem se zaradi tega šla pokazati v Ljubljansko porodnišnivo, kjer so vse pregledali, naredili test za plodovnico, ki je bil negativen. Mokrota se nadaljuje in danes sem si vstavila vložek AmnioCheck, ki se je obarval modro.
Ali se naj grem ponovno pokazati? Ali je to lahko samo normalni izcedek?
Vstavljam si tudi vaginalne kapsule progesterona Utrogestan, kot preventivo, saj imam MV dolžine 29mm.
Hvala za ogovor že v naprej.
Pozdravljeni,
dolžina MV 29 mm je v 26 tednu primerna in če ni drugih dejavnikov tveganja, progesterona ne potrebujete.
Vstavljanje vaginalet lahko ojača izcedke in če je test na odtekanje plodovnice negativen, gre za vaginalen izcedek. Če niste prepričani, pojdite na ponovni pregled.
Poleg vstavljanja vaginalet, ki pri nekaterih ženskah dražijo sluznico nožnice, je za pojačan izcedek lahko odgovorno tudi vnetje nožnice, ker se ugotovi ob pregledu.
srečno, N