Ugriz mačke v 6. mesecu
Lep pozdrav!
Pred dobrim tednom me je ugriznila mačka,sicer domača,vendar zahaja tudi ven. Rana se je zagnojila,zato sem dobila antibiotik Zinnat in bila sem cepljena proti tetanusu. Maček je bil testiran na steklino in je izid negativen. Toksoplazmozo sem prebolela že pred nosečnostjo. Kljub temu se bojim da bi zaradi ugriza lahko bilo kaj narobe s plodom. So možni kakršnikoli preventini pregledi ki jih lahko še opravim?
Zahvaljujem se Vam za odgovor! Lp
Spoštovani,
toksoplazmoze se ne dobi na ta način ampak le oralno. Od praske ali ugriza mačke bi se kvečjemu lahko dobilo “Cat scratch disease” , ampak pri napredovalih nosečnosti, kot je vaša, na otrocih ni bilo najti posledic.
Spoštovani,
ugrizi različnih živali so lahko različno “strupeni”, vsaj kar zadeva bakterijsko floro na zobovju in ne vem, kakšna je ta pri mačkah, zlasti pri takšnih, ki živijo ves čas v stanovanju. Če rana po ugrizu ni globoka ampak gre bolj za površinske praske, menim, da celo serum proti tetanusu ni potreben in bo dovolj, kar ste itak takoj storili.
Spoštovani
Zahvalujem se za odgovor…je čisto samo površinsko kot da bi imela majhno črtico ni v globino nič, tudi boli ne..toksoplazmozo sem pa prebolela…muc se dost igra in me kdaj tudi popraska v igri…nikoli se mi ni se katera koli rana gnojila ali pa bolela… S tem da je notri se mislila (da ne lovi misi ali pa pticev da bi bil lahko se bolj okuzen oz nikoli se ne ve ce so ptici in misi kaj bolne)? Sem brala za macjo prasko, vendar pa kokr se spomnem nikoli nisem imela problemov z praskami od njega…bom opazovala in si dala gor se teatree olje..ce bi me pa zacelo bolet bi sla pa k zdravnici.hwala za odgovor in lep pozdrav
se strinjam
Spoštovani,
pomagala sem pri odlovu prostoživeče mlade muce. Prijela sem jo z rokavicami, pri čemer pa me je popraskala, malo se mi pozna na koži. Ranice niso globoke, le malo se je poznalo krvi. Sprala sem si jih z vročo vodo in milom ter si jih našpricala s Spitadermom.
Muca je bila malo prehlajena, sicer pa so iz zavetišča sporočili, da so testi pokazali, da je zdrava (test na levkozo).
Bi morala ukrepati še kako drugače? Sem v 17. tednu nosečnosti. Toksoplazmozo sem že prebolela v preteklosti.
Hvala za vaš odgovor.
Lp
ni treba ukrepati nič več kot ste.
Spoštovani.
Se zahvalujem za odgovor…
Vendar imam se eno vprasanje ki ni na to temo…vendar sem dones malo krvavela vodeno rozno kri in malo krvav izcedek…vendar zelo malo… Imam pa veliko glivic in sem sedaj jemala vagisan…sem v 18 tednu…vendar me malo skrbi oz sem zagnala paniko ker sem 3 leta nazaj imela ko sem bila noseca splav v 7 tedno vendar sem takrat krvavela zeeelo veliko, strah je ostal…mislite da bi bilo lahko kaj zelo narobe. Se zahwalujem za odgovor in lep pozdrav
ne vem. Splav pri 7 tednih nosečnosti je relativno pogost pojav, pri 18 tednih pa že precej redkejši. Tudi krvavitev pri 18 tednih ni tako pogosto znak splava kot pri 7 tednih. skratka, situaciji nista niti malo primerljivi. O tem, kaj se dogaja pa seveda ne morem ugibati. Če bi močneje zakrvaveli, pojdite na ginekološko urgenco, kjer se obravnavajo nosečnosti do polnih 20 tednov.