Najdi forum

ugriz

Mlajši sin je pred enim tednom ugriznil svojo 6 let staro sestrico. Vse se je zgodilo v trenutku in ni bilo moč nič narediti. Seveda mi je zelo hudo.

No in vgriznil jo je točni v prsno bradavičko. S spodnjimi zobmi ji je zagrizel v spodno polovico bradavice in ji malo “zategnil”, z zgornjimi pa v kožo nad zgornjo polovico bradavice. Ni je vgriznil do krvavega, ampak precej grdo pa, ker ji je z zobmi malo “zategnil”. Hčerka je imela vse barve od rdeče, vijolične in modre. Dali smo ji mrzle obkladke in ji namazali z bepanten kremo (meni je pomagala pri ugrizih med dojenjem). Hčerki se ugriz kar lepo celi. Zgornjo polovico bradavice ima že normalne barve, na spodnji pa se ji je naredilo rdeče, kot takšne kraste, ker ji je z zobmi potegnil. Imela jih je 4 od 4 zob. Dve sta ji sedaj že odpadli in pod njima je bolj nežna kožica.

Zelo mi je žal, da tega dogodka nisem mogla preprečiti.

Imam eno vprašanje. Lahko hčerka zaradi tega dobi raka na dojki ali kožnega raka, oziroma ima v kasnejših letih več možnosti za to?

Seveda vem, da nihče ne more vedeti kaj bo, ampak zanima me samo, če ima zaradi tega kaj več možnosti?

Hvala za odgovor in lepo vas pozdravljam!

Spoštovani!

Zaradi tega ne more dobiti niti kožnega raka niti raka na prsih. Normalno umivajte, da se bodo kruste čim prej sčistile in odpadle.

Mulc je ljubosumen in zbuja pozornost. Normalna reakcija bi bile batine, a verjetno potrebuje tudi v tej fazi precej crklanja. Začel se je zavedati sveta okoli sebe in hoče biti glavni, kar mu najbrž ob bistri in bolj socializirani starejši sestri ne uspeva. Ne spodbujajte mačističnih razdiralnih uspehov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Najlepša vam hvala za hiter odgovor. Me je precej potolažil, ker so me nekateri kar strašili.

Ta naš “mulc” je star 2,5 let in je bil kregan, ker je to naredil, ter mislim, da se je tudi zavedal, da je bilo zelo narobe.
V bistvu mu je pa sestrica nagajala in to je bila njegova obramba. Letos je namreč pričel obiskovati vrtec, kjer imajo v skupini enega, ki precej grize, no in jih je sin že skupil od njega. Mogoče je zaradi tega na takšen način obračunal s svojo sestrico.
Se je zgodilo, da imamo hkrati prvošolarko in sina, ki prvo leto obiskuje vrtec. Za oba je velika sprememba, ter vsak na svoj način zahtevata kar precej pozornosti.
Upam, da se dogodek ne bo ponovil, ker me je kar precej prestrašil.

Lep dan vam želim še naprej.

Spoštovani!

Če ne uspeš pokazati drugega čustav, je to jeza. Tudi takrat ko kličeš po ljubezni. Vse to maortae vedno vzeti kot klic po pozornosti – zlasti vi. Po riti jih lahko le oče, pa še ta z veliko rezervo. Vi morate ostati odprto naročje. Če jih boste v stistki kaznovala in potem ne pocrkljala, bodo dobili napačno sporočilo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close