Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Ugotavljanje protiteles – norice

Ugotavljanje protiteles – norice

Pozdravljeni!

Zanima me če imam dovolj protiteles. Izvid je 4,2 po vidas. Sem noseča . Lp

Spostovani’, pri Vidas metodi je test pozitiven, to pomeni, da so prisotna protitelesa, kadar je vrednost enaka ali
vecja od 0,9. Odgovor je torej, da, imate protitelesa.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Pozdravljeni,
prebrala sem veliko objav na temo ugotavljanja IgG VZV. Pa vseeno nisem zasledila točne informacije, kje točno lahko opravim preiskavo čimprej.
Na hitro o mojem primeru: smo v načrtovanju nosečnosti (tudi trenutna nosečnost ni izključena), v vrtcu so se pojavili prvi primeri noric. Ker mi nihče v družini ne zna točno povedati, ali sem norice že imela ali ne, bi se stestirala. Lepo prosim za infomacijo, kje bi najhitreje prišla do rezultatov in ali za to nujno potrebujem napotnico? Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani, ugotavljanje protiteles na lastno željo je samoplačniško. Pokličite na eno izmed enot Nacionalnega inštuta za varovanje zdravja (Ljubljana, Kranj, Maribor, Murska Sobota, Celje, Koper, Ravne na Koroškem, Novo Mesto, Nova Gorica). Če bi bili že noseči in bi vas obravnavali zaradi stika z noricami, bi bili z napotnico usmerjeni na infekcijko kliniko.

Zdravo Teja B.,

jaz sem opravila preiskavo samoplačniško v laboratoriju Adrialab na Parmovi v LJ, cena je 20,50 eur za Ig G – Varicella Zoster. V sredo pošljejo vzorce v Nemčijo v petek pa dobiš izvid, vsaj tako je bilo v mojem primeru novembra lani. Pokliči jih pa mogoče izveš še kaj več.

Lp

Pozdravljeni, ker se ne spomnim, da bi prebolela norice, sem se šla testirat v Adria Lab. Tu so izvidi: Variz.zoster IgG LIA 366 (rezultat), mIE/ml (enote), <100 (ref. vrednosti). Variz.zoster IgA EIA <9 (rezultat), <9 (ref.vrednosti). Variz.zoster IgM LIA <1 (rezultat), <1 (ref. vrednosti). Ker sem dobila dojenčka, me zanima, če sem norice prebolela oziroma se je potrebno cepiti. Hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

ker se ne spomnim, da bi prebolela norice, sem se šla testirat v Adria Lab. Tu so izvidi:

Variz.zoster IgG: +366 (mIE/ml), <100 (ref. vrednost), LIA (meth)
Variz.zoster IgA: <9 (index), <9 (ref. vrednost), EIA (meth)
Variz.zoster IgM: <1 (index), <1 (ref. vrednost), LIA (meth)

Zanima me, če sem norice prebolela oziroma je potrebno cepljenje.

lp, M.V.

Ker imate pozitivna protitelesa razreda Ig G, ki so znak stika z virusom v preteklosti, smatramo, da ste z virusom že srečali. Cepljenje ni potrebno.

Pozdravljeni,

mene pa zanima naslednje:

17.6.2016 sem dobila rezultate Adrialab, da nimam protiteles v sebi (metoda LIA) in isti dan sem dobila rezultate MI, da tudi nimam protiteles (hitri test)

Nato so me danes, 20.6.2016 poklicali z MI, da so naredili se ELISA test, pri katerem je bil rezultat 200 (mejna vrendost naj bi bila 99) in tako mi povedali, da sem imuna, in da če pridem v stik z obolelim, ni verjetnosti da zbolim sama.

Sedaj pa me zanima, kateremu izvidu naj verjamem (LIA ali ELISA)?

Hvala in lp, E

Pozdravljeni,

imam eno vprašanje, in sicer v petek sem dobila rezultate ADRIALABA in MI (mikrobiološki institut):
Adrialab: Variz.zoster IgG: 44 (mIE/ml), <100 (ref. vrednost), LIA (meth)
MI: sporočili po telefonu, da nimam protiteles

Danes, 20.6.2016 so me poklicali še enkrat iz MI in sporočili, da so se kasneje enkrat izvedli tetsiranje seruma z ELISA metodo in da je rezultat bil 200, kar naj bi pomenilo, da imam protitelesa in da sem jih prebolela.

Prosim, če mi lahko sporočite kaj storiti sedaj glede na 3 različne rezultate.

LPE

Spoštovani, rezultat Ig G VZV 200 I.E., testiran z ELISO, vsekakor pomeni imunost. Kaj pa se je dogajalo v laboratorijih, pa vam morajo pojasniti tam.

Spostovani, test Ig G Vzv, 200 i.e., dolocen z Eliso, je vsekakor pozitiven

Spostovani, test Ig G Vzv, 200 i.e., dolocen z Eliso, je vsekakor pozitiven

Pozdravljeni!
Rezultati mojega testiranja, če sem prebolela norice so naslednji:

metoda VIDAS: specifična IgG prototelesa: MEJNA VREDNOST – 0,76.

Ne vem, kaj bi točno ta rezultat pomenil, ali se naj cepim ali ne.

Za odgovor se vam zahvaljujem.

Spoštovani, mejne vrednosti o mejne vrednosti, na osnovi katerih ne moremo podajati dokončnega mnenja, Svetujem, da se testirate v drugem laboratoriju.

Spoštovani,

ker do sedaj nisem prebolela noric (vsaj ne z vidnimi znaki), sem opravila testiranje in prejela naslednji izvid:

“Variz. zoster IgG-abs: 365 mlU/ml, LIA
Rezultat kaže na predhodni kontakt z Varicello ali na vakcinacijo.
Na imunost kažejo vrednosti IgG višje od 150 mIU/ml.
Če cepljenje ni bilo izvedeno: sum na akutno ali nedavno okužbo. Priporočamo serološko testiranje po 7 do 10 dneh (tudi določitev protiteles VZV-IgM).”

V kolikor prav razumem sem očitno virus v preteklosti že prebolela (cepljena zagotovo nisem bila). Ali res potrebujem opraviti še dodatno serološko testiranje (oz. kaj bi s tem testom pridobila)?

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.

Tisti v laboratoriju očitno niso vedeli, da ste se testirali zgolj z namenom ugotavljanja stika (in niste imeli kliničnih znakov). Ste imuni in testiranje ni potrebno,

Pozdravljeni,
Kje lahko samoplačniško preverim ali sem prebolela norice?
Lp

Na eni izmed območnih enot NIJZ, na Zavodu za transfuzijsko medicino, na Inštitutu za mikrobiologijo; lahko vprašate tudi izbranega zdravnika, ali v laboratoriju ZD vzamejo kri in jo posredujejo za samoplačniško preiskavo Ig G VZV

Pozdravljeni,
Ker se ne starši ne jaz ne spomnijo da bi prebolela vodene koze sem se odločila za testiranje.. Prišel je rezultat za test igg varius zoster, ki je pozitiven in sicer so vrednosti 2207. Kaj to pomeni? Kolikor sama ugotavljam sem koze prebolela, ampak zakaj je vrednost tako visoka? Lp in hvala za odgovor vnaprej.

New Report

Close