Najdi forum

ugibanja

Pozdravljeni!

Moj brat je pred enim tednom dobil napad. Takojšnji sum – ledvični kamni. Opravil je tri preglede. Prvega samoplačniško – ni bilo kamnov, drugega redno, ugotvili dva kamna premera 4 mm, potem so ga povabili na poseg (da bi ugotovili, ali je bolje, da kamne zdrobjo oz. če obstaja kaka možnost, da bi šli samo naprej), kjer so ugotovili, da kamnov po vsej verjetnosti sploh ni in so zaradi nesigurnosti naredili še urografijo, ki je pokazala, da za bolečino niso krivi ledvični kamni. Še vedno ima bolečine v ledvenem delu, kri v uri in slabo se počuti. Mi lahko prosim poveste, kako je možno, da se toliko ugiba? Kaj bi bil lahko še vzrok za nkegovo bolečino in kri v urinu.

Najlepša hvala za odgovor.

Zaskrbljena sestrica

lahko je bakterijska okužba, lahko pa pesek, ki se neprastano izloča s sečem. tudi 4 mm velik kamen gre lahko lepo skozi sečevod. seveda z bolečinami, pa vendar pride skozi.
sedaj so to samo moja ugibanja, ker na preiskavah baje da tudi ugibajo. v mojem primeru so spregledali 5 kamnov, ko je največji meril 3,5 cm. torej?

RTG bi moral lepo pokazati kamne te velikosti, UZ je zanesljiv, če je doktor dober. Urografija je perfektna.

v kolikor urologi ne bodo ničesar ugotovili, bi bil dobrodošel pregled pri nefrologu.

veliko sreče

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close