ugasnjena želja po spolnosti…
Dragi forumovci!
Lep pozdrav! Saj poznate tisti hec, ko je Janez nagovarjal Mico, da bi seksala..
Pa se brani Mica : dej no mir, saj sva ravno predlani …
Tudi meni se je začelo to dogajat… Enostavno mi ni več do seksa, pa imam moža vseeno rada.. Nimam energije, ne čutim želje.. več mi pomeni spanje..
Seks mi je enostavno – izguba časa oz. seksam bolj zaradi miru pri hiši..Nisem frigidna , tudi orgazem doživljam, le enostavno ne čutim potrebe po seksanju… Pred desetimi leti sva tudi večkrat dnevno.. zdaj pa bi jaz le 1x na mesec..mož pa vsak dan.
Je to morda naveličanost, preobremenjenost..saj se tudi sama sprašujem…?!
Moški in ženske, pozivam vas da še vi poveste kako je z vami?
So tudi pri vas doma podobne težave- pa brez olepšavanja, prosim! Kako naj bi bilo teoretično mi je jasno – rada bi samo vedela, če ima še katera ženska tak problem oz. moški z svojo ženo? Stara sem 34 let!
Lp,
Lorena
Strinjam se z Borutom !
Če ti je pri srcu in kar mislim da je ,mu to tudi ustreži:
On bi to lakho zastopil ,če bi vedel ,da si bolana ali podobno,kajti zmatranost (mislim) da ni vsak dan. Zna se zgoditi da boš ti hotela znjim ,pa se njemu nebo dalo – ljubilo ,ali pa bo našel drugo .
L.p. “Štrumpantl”
Pri moji zeni se je to pojavilo kaksnih deset let pozneje (glede na tvojo starost). Moram iskreno priznati, da sem se na zacetku tezko obvladal, da ne bi storil kaksno neumnost. Sedaj menim, da se pri pravih partnerjih scasoma te stvari uredijo in sicer tako, da se odkrito pogovorita in da se vsak skusa po svoje potruditi. Ne glede na to, da o vama nicesar ne vem, mi instinkt pravi da bo tudi pri vama tako. Mislim, da ni zveze, ki ne dozivi taksnih obcasnih kriz. Poskusajta najti kompromis, ker je ta vedno mogoc, ce sta oba pripravljena nekaj zrtvovati. Na tem forumu bos dobila najbrz stevilne uporabne nasvete. Skrbno premisli, pretehtaj in se odloci na osnovi lastnih obcutkov in prepricanja. Vesel bom, ce se bos javila, ko se bodo stvari uredile. Vso sreco z zeljo, da se trnjulcica spet prebudi,
Pepi
Moje mišljenje je, da ti sex ne predstavlja več prioritete in te enostavno ne interesira več. Manj ko sexaš še manj se ti bo sexalo. Ženske nismo (vsaj vse ne) tako tempirane na sex zato ga moramo nekatere jemati kot izziv in se pri tem bolj potruditi.
Poskusi zvečer z branjem kakih erotičnih revij, ogledom kakega filma, ali pa na internetu prebrskaj malo po kakšnih modnih erotičnih oblačilih. Kupi si lepo sexi spodnje perilo, mogoče kako lepo čipkasto kombinežo s svileno haljo. Tudi čez dan pomisli kako bi presenetila moža na tem področju, na kak način bi popestrila predigro s kako smetano in jagodami. S takim razmišljanjem boš tudi v sebi zbudila željo po sexu. Tako, da sex jemlji kot izziv, ga čez dan načrtuj in splaniraj tako kot vsako drugo stvar, ki jo delaš (na primer kot da organiziraš praznovanje roj. dneva) do potankosti od tega kaj bi oblekla do tega kaj bi počela možu, nikjer ne piše, da mora mož dati pobudo. Naredi to, ker ga maš rada, ker bi mu rada nudila užitek in ni potrebno ravno čakati da ima roj. dan. Tudi če tebi sami ni do sexa, pa ga imaš, kot sama praviš še vedno rada, torej ga razvajaj na ta način, da se mu ti posvetiš in ga ti zadovoljiš. Verjetno si zadovoljna, ko kaj dobrega skuhaš in mož to z užitkom poje, isto je pri sexu, zadovoljna boš, ker boš videla užitek v njegovih očeh. V to planiranje vključi tudi to, kam bi lahko poslala otroke, če jih imaš, ali pa počakaj dokler ne grejo spat. Glede na to, da zvečer rada spiš (nisi edina) planiraj sex čez vikend zjutraj ko sta oba spočita in si vzamita dan za lenarjenje v postelji. Ali pa zgodaj popoldne, da boš zvečer še vedno lahko normalno šla spat.
Ah sori, sem dala napačen odgovor, ne sprašuješ po tem. Torej ta pravi odgovor, ja tudi pri meni je isto, da so obremenitve take, da mi ni do sexa vsak dan, in da tudi jaz rada spim zvečer. Zato pač počnem tisto, kar sem navedla zgoraj in raje ne sexam zvečer ali pa udarimo enega brzinskega, da je koza cela in volk sit ;))). Sicer pa mam enkrat na mesec ali dva tak moment ko pa bi skozi sexala (to navadno traja par dni, ko skoz sam na sex mislim), tak da takrat mož skoraj ne folga mi slediti :)))
jap, se je pričelo podobno tudi pri nama dogajati, mogoče že kakšno leto ali dve mene večkrat pogosteje prime da bi. Se je pa tudi zgodilo obratno ona bi, jaz bi pa raje spal ali gledal TV. Sva se pogovorila, zmenila, ugotovila da so minili tisti časi ko so hormoni zavreli večkrat na dan :-). Ko se ujameva se mi zdi da je še bolje kot včasih, mogoče tudi zato ker je to le nekajkrat na mesec.
Sva se zmenila da tega ne bova počela le zato ker oni drugi pa bi ampak morava biti oba zagreta. Se pač malo dlje tuširam tisit večer 🙂
LP
živjo
lorena, čisto te razumem, sem an istem, toda tem bolj je grozno, ker sem stara šele 24 let in na frišno poročena 1 leto. Ko sva se spoznala, sva seksala vsak dan, tudi ob nedeljah in praznikih, sedaj pa bi najraje videla, da mi da mir vsaj 14 dni ali cel mesec. Toda problem je da imam vedno zaradi tega očitke na krožniku. Vedno mi pravi: NIKOLI NOČEŠ! Zato mi je grozno vsak večer iti z njim v posteljo in izumljam vedno nove in nove izgovore, glava me boli, trebuh, slabo mi je….ali pa mu ob televiziji uidem s pretvezo, da morem likati, pa v spalnico in zaspim…..
a ni to žalostno? Mojega moža imam zelo rada, poročila sem se iz ljubezni, načrtujeva nosečnost, toda meni se ne ljubi seksati! KAJ NAJ NAREDIM???
Pa zakaj se tolko obremenjujete s tem sexom. Vzemite sex kot hranjenje, ali pranje zob ali ne vem kaj, del življenja pač. Sex je zame igra, sprostitev nikakor ne obveza.
jou, tebi predlagam, da si vzameš čas in intenzivno stalno sexaš, ko možu pride, reči še, pa potem še in potem še, na koncu mu pa reči: zakaj pa ne moreš več? To delaj par dni in mu ne daj predaha, od takrat ko prideta domov iz službe pa do večera. In tudi ti boš dočakala besede da ne more, da se mu ne da in tako ne boš samo ti imela slabe vesti da NIKOLI NOČEŠ ampak jo bo imel tudi on, DA NE MORE kolkor ti rabiš. Potem se bosta pa lahko vsedla in pogovorila in ne boš rabla imeti več slabe vesti in ti ne bo potrebno več bežati pred njim.
Draga Lorena, iz svojih izkušenj vam povem le to, da je velika nevarnost, da si mož najde za sladke urice seksa drugo, tako kot si je moj mož. Ne pozabite, da je takih še pa še, ki komaj čakajo, da nastavijo potrebnim moškim !
Dobronamerno, potrpite, igrajte se z njim, da vam ne bo čez leta žal, kot je meni !
Dobro jutro vsem!
Hvala za zanimive odgovore. Iz vaših pisem sem potegnila zaključek, da nisem edina, ki imam take težave. Mislim da je jedro problema v samih hormonih.. Ženske pač ne občutimo toliko razburjenja ob pomisli na seks, nimamo “antene” za sprejemanje signalov itd… Pa še moški ste obremenjeni s tem da zadovoljite žensko 100 %, zato se včasih seks zavleče , ker hočete svoje delo temeljito opraviti. Meni pa ni nujno da vedno doživim orgazem, še nikoli mu nisem očitala tega… Včasih je tudi ” na hitro” lepo.
In potem seks traja kakšno uro…na začetku je še kar, potem se pa jaz počasi naveličam ..takih in drugačnih položajev itd..itd…
Vam povem – naslednji dan nimam želje..
Včasih mi je menstruacija šla na živce, zdaj je dobrodošla – imam 1 teden miru…
Mož tega ne more razumeti- on je razburjen 100 na uro – jaz pa pač sodelujem , razburjenje je ali pa ni …odvisno od dneva .
Bi bilo zdaj zanimivo slišati dr. Ruglja , kajne…?
Lorena mogoče pa je tvoj mož obremenjen s sexom in misli, da te mora na vsak način pripeljat do orgazma, če ne bi se počutil sfrustriranega. Lepo mu objasni, da ti ni vsak dan za dolge sexe in se zmenita da se bosta temu posvetila raje kak dan v vikendu, ko boš tudi ti sproščena in spočita. Čez teden pa raje bolj na hitro za sprostitev, al pa enostavno samo božanje brez sexa. Lahko tud samo roko uporabi, al pa mu ti to narediš. Vse se da, če se lahko normalno pogovoriš, brez da ti drugi kaj “meče” naprej in se pride do kompromisa.
Mimogrede, interesantno da bi tudi moj mož rad dolgi sex s sto položaji ravno takrat ko meni ni do sexa, ko pa mi je pa se nekako potegne nazaj. Seveda se o tem hecamo, ko mu rečem, kje je danes tvoj včerajšnji dolgi sex. Mislim da je dosti humorja tudi zelo važno za sex in da se ne jemlje vsaka stvar, kot da je zdej konc sveta.
Imam iste težave kot ti Lorena.
Včasih se je moj mož tako trudil, da bi me zadovoljil, da mi je šel prav na živce. Vse tisto dolgovezenje, pa spreminjanje položajev. Tudi jaz sem imela po eni uri vsega skupaj dovolj.
Sedaj mi ni več do spolnosti. Enostavno si ga ne želim. Verjetno gre za preobremenjenost, naveličanost, za drobne zamere do njega, za pomanjkanje pogovora, za zanemarjanje. Včasih imam občutek, da mu je več do računalnika in televizije kot do mene, kot do pogovora z menoj. Orgazem pri ženski in želja po spolnosti se pa začne prav v glavi.
Orgazma nisem doživela že eno leto, tudi pri samozadovoljevanju izostane.
Možu sem dejala, naj si poišče drugo. Če meni ni do spolnosti, ni potrebno, da je zaradi tega prikrajšan tudi on.
In kaj bom storila….prav ničesar.
Draga Medeja, vsec so mi odlocne zenske. Meni moja draga (28 let seksualnega staza) se ni dala taksnega blagoslova kot ga ti brezskrbno delis svojemu mozu. Iz svojega vidika imas morda celo prav v vsem, kar si navedla. Zavedaj se, da ima magnet dva pola, zato ti priporocam, da se enkrat preberes vse predhodno napisano glede te teme. Bilo bi skrajno neumno, da upostevas mnenje starega fosila, ki se predstavlja kot Pepi. Kaj pa zene, ki imajo podobne izkusnje? Mislis, da si le ti nekaj, kar ni mogoce nadomestiti? Medeja, zivljenje je pred tabo, zato izberi po svojem prepricanju! Udelezenci debate smo kot le redko tako iskreno odprli svoja srca. Stos je le v v pravilni izbiri in prilagoditvi obeh partnerjev! ! Zelim ti, da je vse v skladu s tvojim prepricanjem,
Pepi