Udrta bradavica na prsih
Draga Ana!
Žal ne navajate svoje starosti. Toda če ste opazili, da imate vdrto bradavico, bo treba na pregled k zdravniku – čimprej! Pri naročanju (k vašemu izbranemu osebnemu zdravniku ali pa ginekologu) sestri omenite, za kaj gre, da boste sprejeti takoj. Vdrta bradavica še ne pomeni, da imate raka, vendar previdnost ne bo odveč, zato je treba čimprej ukrepati.
Lepo vas pozdravljam,
Irena
Draga Anja,
pri pregledovanju dojk opazujemo dojke tudi brez otipavanja – v zrcalu. Gledamo lego in simetričnost. Seveda ni nič zaskrbljujočega, če opazimo, da sta takšni kot zmeraj (torej ni novih sprememb), četudi je ena bradavica vdrta! Če bi bili povsem dlakocepski, bi tudi opazili, da včasih dojki nista povsem simetrični, morda je ena malo večja. Tudi to ni nič nenormalnega. Po tistem, ko smo dojki pregledali tako, da imamo roki prosto spuščeni pred zrcalom, obe roki vzročimo in ponovno pogledamo, ali se dojki simetrično dvigneta. Tudi tukaj nas na spremembe lahko opozori kakšna nepravilnost, ki smo jo na novo opazili. Zato je dobro, da ženska svoje dojke pozna, saj lahko na ta način presodi, katera sprememba je nova.
Lepo vas pozdravljam,
Irena
Na tvojem mestu bi spremembo čim prej pokazala spl. zdravniku ali ginekologu. Vsak dan, ko te skrbi, je škoda. Bolje, da greš čim prej in čim prej izveš, kaj je na stvari. Vsekakor držim pesti, da ni nič hudega.
Pozdrav, Kristina
Pozdravljeni!
Stara sem 15 in odkar sem se začela razvijat in so mi prsi zelo zrastle imam vdrte bradavice.
Ko se tuširam, se mi včasih malo izbočijo, vendar so zelo mehke, in ko se jih dotaknem hitro spet “zlezejo” nazaj… Zaradi tega se zelo sekiram, zaradi fantov ipd. ker je to zelo neprijetno.
Je mogoče krivo to, da ponoči spim z modercem že kar nekaj let?
Tega nisem povedala nikomur, niti mami (ona ima sicer normalne) ker me je zeelooo sram.
Tudi zravniku me je sram iti…
Zato me zanima če mi lahko svetuje, kam se naj obrnem, kdo je bolši za te težave zdravnik ali ginekolog? Sicer bi raje šla eni dobri ginekologinji…
Hvala za odgovor!
Punce oz. ženske, ne se hecat z zdravjem.Tudi jaz sem imela udrto bradavico,me ni nič bolela.
Med tuširanjem z mrzlo vodo,ali ko me je zeblo,je normalno skočila vem,nato pa se spet ugreznila.Takoj sem šla k Ginekologu,ki me je napotil naprej,in izkazalo se je,da imam raka!
Stara sem pa 28 let,tako da ni važna starost!!!!!
Lahko da ni z vami nič hujšega,ampak bodite toliko prisebne in pojdite k svojemu zdravniku!
Leaa-si v teji starosti,ko ti je nerodno o tem govoriti,vendar me prosim poslušaj in pojdi k mami na pogovor,čimprej.To so zelo delikatne stvari,katere se dajo s samokontrolo urediti.
Lep pozdrav.
Pozdravljeni!
Imam udrto bradavico na levi dojki, vendar odkar pomnim. Če bradavico nežno stisnem, se pojavi majhen izcedek (bele barve, brez vonja). Ne boli, ne srbi. Dojki sta sicer simetrični, brez nenavadnih sprememb, na otip normalni. Stara sem 23 let. Ali imam razlog za skrb? Kaj bi to lahko bilo, če ne gre za rak? Kaj svetujete? Ali se za pregled moram naročiti pri os. zdravnici, ali lahko tudi pri ginekologu?
Hvala za odgovore in lep dan!