Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo Udarec v mlečni zobek

Udarec v mlečni zobek

Pozdravljeni.

Hčerka, stara skoraj 2 leti (22 mesecev) se je pred enim tednom na igralih udarila v sprednji zobek, ki se je premaknil noter in v dlesen. Šli smo k zobozdravnici, ki je napovedala več scenarijev in kontrolo čez 14 dni.

Skrbi me, ker opažam, da se je zobek dodatno pomaknil v dlesen – ali je to mogoče, zakaj je do tega prišlo, ali je možno sploh še pričakovati izboljšanje stanja ali bo zobek se naprej dodatno rinil v dlesen? Kaj to pomeni za stalni zobek?

 

Hvala in lep pozdrav.

Pozdravljeni,

po vsej verjetnost bo zob sam prišel ven nazaj, treba je spremljati. Absolutno je potrebno iti na kontrolo k zobozdravniku in v kolikor bo kaj nenavadno vas lahko pošlje k pedontologu. Po vsej verjetnosti so zametki še dovolj visoko da ne bo posledice, ni pa nujno… za natančno napoved je potreben ortopan.
Toliko lahko odgovorim brez pregleda.

Teja Jeras dr. dent. med. Zobozdravstvena ordinacija MOGYdent Dunajska cesta 433 Ljubljana - Črnuče T: 031 433 468 E: [email protected] W: www.mo-gy.si/zobozdravstvo V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda.

New Report

Close