Udarec v glavo 9 dni stare novorojencice
Pozdravljeni,
včeraj pred spanjem je naša 2 letnica hodila po postelji, medtem ko sem v naročju držala (kot da bi jo dojila) 9 dni staro dojenčico. Ko se je želela na hitro vsesti zraven, se je spotaknila in z njeno glavo udarila direkt v glavo novorojencice v mojem narocju. Kam točno nisem videla. Slišala sem samo udarec lobanje ob lobanjo.
Novorojencica je zajokala takoj in takrat sem jo pristavila za dojenje in se je takoj pomirila. Bila sem cela panična in v joku, klicali smo dve različni urgenci. V bolnisnici so rekli, da na rentgen(ampak jaz se sprasujem ce je to ok za tako starega dojencka, glede na to da celo nosecnost nesmes na rentgen?) druga urgenca, so pa rekli da naj spremljamo dojencico(zaspanost,bruhanje,vrocina).
Prosim lepo še za vaš odgovor in mnenje. Res me zelo skrbi. Buške nima nobene, doji se, lula,kaka normalno. Zenice ima normalne. Zgleda ok. Ampak me vseeno ne neha skrbeti kaj ce ima kaksno krvavitev znotraj…
hvala vam že vnaprej.
Se strinjam z mnenjem, da dojenčico samo “opazujte” – kar seveda ne pomeni, da ves čas gledate, kaj dela, kako diha, kako spi. Pozorni bodite le, če bi slabo pila pri dojki, bila (prekomerno) zaspana, če bi kaj bruhala… Kar je izjemno malo verjetno, če niti buške ni bilo. Možgani novorojenčka so res dobro zavarovani – če ne bi bili, bi jih verjetno malo preživelo sam porod :-).
Torej, brez joka in panike. In z zavedanjem, da bo takšnih šokov do njene “odraslosti” še kar veliko, pa ji ne bo nič hudega.