udarec v galo
spostovani
obracam se na vas ker sem brala na formih da ste najbolja zdravnika zato se obracam na vas. imam sina 9 mesecnega ki smo pred uceraj imeli malo nesreco. imeli smo obisk in prijatelj se je crkljal z dojenckom in ga je malo dvignil vise in se je udaril od plafon v mecavo je takoj zajokal ni bil v nezavesti in ni bruhal sem ga pa takoj odpeljala na urgencko ki je bil pregledan in zdravnik pravi da se zenice odzivajo na svetlomo mečava ni napeta in pravi da slikanje ni poterbno, naslednji dan sem ga ispo opazovala in ni bruhal, me pa useno skrbi mogoce ima kaksne krvavitve ali poskodovano kost ker logk bi se reklo da je glava mislim mečava bla stisnjena od plafona in me zello skrbi ker ni sliku galve zato se obracam na vas in na vase mnenje lep pozdrav
Draga rehi,
tisto o “najboljših zdravnikih” ne bo čisto držalo, forumi so vedno malo subjektivni…
Ker sva vmes govorili po telefonu, dodajam le komentar – za tiste mame, ki se jim bo zgodilo kaj podobnega ….
Dvigovanje dojenčkov in celo metanje v zrak je kar priljubljena zabava, še zlasti za športno usmerjene očke in prijatelje (prevladujejo tisti moškega spola, prijateljicam kaj takega očitno ne pade prav pogosto na pamet). Dojenčki pri tem početju res lahko vriskajo od veselja. A se hkrati pogosto dogajajo nesreče – bodisi da ob “pristanku” zdrknejo skozi roke na trda tla, bodisi da se – ob preslabi oceni višine prostora – dojenčki z glavo zaletijo v strop ali kakšen rob. In jok, skrb, panika – če ne kaj hujšega je tu. Druga nevarnost je še manj opazna – ob hitrem dvigovanju (in spuščanju) na nezrele možgančke delujejo veliki pospeški – in pojemki, ki lahko “na dolgi rok” tudi povzročajo (mikro) poškodbe tkiv – in za kakšen promil (če ne že odstotek) znižajo končne umske sposobnosti otroka (in odraslega).
Pri vas je šlo le za strah in paniko – na katero ste pravilno odreagirali in šli pokazat dojenčka k zdravniku. In njegov izvid je najboljše zagotovilo, da se je (tokrat) vse srečno končalo. Vaš prijatelj pa naj v bodoče raje “športa” s košarkarsko žogo…
Pozdrav,