Najdi forum

Pozdravljeni,

Že skoraj leto dni me boli mezinec na nogi. Zdraven nohta na mezincu, zgleda koda da raste neke vrste trde kože oz mehek noht (res noben ne ve tega opisat). Bolečina postaja neznosna, vedno težje si obujem teniske, zadnje čase so že nogavice na nogi moteče. Ste že slišali za kak podoben primer oz. od česa to nastane in kako se ponavadi reši te težave?

Lp, Irena

Spoštovani,

zelo verjetno gre za otiščanec (t.i. kurje oko). Priporočam, da najprej obiščete pedikerja. Če težave na ta način ne boste rešila, pa priporočam pregled (lahko tudi pri nas) in verjetno (odvisno od ugotovitev pregleda) kirurško odstranitev trde kože.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Spoštovani,

pred tremi tedni sem si med treningom zlomila bazo proksimalne falange mezinca. Dobila sem obližno imobilizacijo 4. in 5. prsta za tri tedne. Imobilizacijo so mi naredili brez kakršne koli podlage (zalepili so jo direktno na kožo), stopalo so le razkužili. Včeraj sem pri osebnem zdravniku snela imobilizacijo. Pod njo se mi je v tem času naredil nekakšen “otiščanec” ( medicinska sestra je rekla, da so preveč zategnili imobilizacijo in naj obiščem pedikerja). Včeraj je bil ta “otiščanec” oz. sprememba na koži bele barve (svetlejši od barve kože), danes pa je postal živo rdeče barve. Ta sprememba na koži je precej velika (3-4 cm dolga in približno 3 cm široka) in se nahaja na zunanji in spodnji strani stopala. malo me tudi mravljinči in peče v tem predelu. Ali je to normalen pojav ali moram obiskati zdravnika?

Hvala in lp

Spoštovani,

glede na opis gre za vnetno dogajajne. Priporočam obisk zdravnika.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Spoštovani.
Partner je pri delu na vrtu brcnil ob betonski robnik. Sredinec in kazalec na nogi sta močno pomodrela. Diagnoza: fisura distalne falange 3. prsta. Oskrba: širša obutev s trdim podplatom in hlajenje. Pri hoji ga zelo boli. Kako dolgo se takšna poškodba celi in ali je praksa oskrbe res samo priporočilo primerne obutve?

Najlepša hvala za odgovor.

Pozdravljeni.

Danes popoldan sem si prprla z vrati na levi nogi prstenec. Noht se je obarval mordo-zeleno. Prsta nemorem pokrčiti, tudi premikam ga zelo težko (gor/dol). Hodim po peti, ker me preveč boli.
Zanima me, če gre pri tem za kaj hujšega in ali bo bolečina kmalu izginila.

Spoštovani,

priporočam pregled v urgentni kirurški ambulanti.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Pozdravljeni,

Pred približno 2 mesecoma sem si poškodaval palec na desni nogi, ko sem na treningu skočil in se nerodno spotaknil ob moj palec ko sem pada, tako da se prst upognil in čutil sem veliko bolečino in imel sem težave pri hoji. Mislil sem da nič resnega ni toda bo 2 tednih me je še kar bolelo zato sem obiskal zdravnika on mi je rekel da bo čez čas se pozdravilo toda bolečina je res izginila pri hoji in neobremenjenem gibanju ampak pri teku ali kateri drugi športni dejavnosti je bolečina prisotna. In bolečino čutim ko probam prst skriči ali ga premikati gor dol.

Spoštovani.

priporočam, da kot naslednji korak opravite rentgensko slikanje poškodovanega prsta v dveh projekcijah in da pridete nato na pregled že z rentgenskimi posnetki.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Pozdravljeni,

Pred približno 2 mesecoma sem si poškodaval palec na desni nogi, ko sem na treningu skočil in se nerodno spotaknil ob moj palec ko sem pada, tako da se prst upognil in čutil sem veliko bolečino in imel sem težave pri hoji. Mislil sem da nič resnega ni toda bo 2 tednih me je še kar bolelo zato sem obiskal zdravnika on mi je rekel da bo čez čas se pozdravilo toda bolečina je res izginila pri hoji in neobremenjenem gibanju ampak pri teku ali kateri drugi športni dejavnosti je bolečina prisotna. In bolečino čutim ko probam prst skriči ali ga premikati gor dol.

Spoštovani,

priporočam opraviti rentgensko slikanje poškodovanega prsta v dveh standardnih projekcijah in pregled s posnetki.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Pozdravljeni!

Zanima me, in sicer pred 25. leti sem si poškodovala prst ( palec na levi nogi) ker je bila poškodba huda so mi takrat vstavili ploščico, tako da ne morem upogibat prsta. Problem je da me je prst cca pred 14. dnevi začel bolet skelit in rezat. Takšen imam občutek. Kaj v tem primeru naj naredim?

Spoštovani,

najprej rentgensko slikanje prsta v dveh standardnih projekcijah, nato pa pregled z rentgenskimi posnetki.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Pozdravljeni!
Že tri dni me boli palec na desni nogi. Mogoče je zaradi udarca, vendar nisem sigurna, ker me po udarcu prst ni bolel. Bolečina se je pojavila en dan kasneje. Boli me na notranji strani, kjer je kost. Zdravnik pravi da gre mogoče za krvavitev v sklep. Dal mi je obkladek s fiziološko raztopino. Na prst ne morem stopiti, prav tako ga ne morem prav upogniti. Kaj lahko storim, da se prst čim prej pozdravi?

Hvala za odgovor in lep pozdrav, Jana

Spoštovani,

nekaj dni višji položaj poškodovanega prsta od prsnega koša, hlajenje z ledom po 20 minut z urnimi presledki. Če v enem tednu bolečine ne bodo bistveno manjše, priporočam rentgensko slikanje prsta in pregled s posnetki.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Spostivani.
Pred tremi tedni sem padla po stopnicah. Po 10 dneh sem dibila mavec,da so se preprecili nadaljni izlivi v gleznju. Sedaj imam se vedno zelo oteceno kost med kolenom in gleznjem – na mestih udarca,prav tako tudi bolece – ze hlajenje z ledom povzroca nenormalne bolecine. Ali je to nirmalno? Koliko casa lahko se traja? Ali sta boleciba in oteklina (v nogi tudi nenormalno pece ob vstajanju) normalni? Hvala.

Spostivani.
Pred tremi tedni sem padla po stopnicah. Po 10 dneh sem dibila mavec,da so se preprecili nadaljni izlivi v gleznju. Sedaj imam se vedno zelo oteceno kost med kolenom in gleznjem – na mestih udarca,prav tako tudi bolece – ze hlajenje z ledom povzroca nenormalne bolecine. Ali je to nirmalno? Koliko casa lahko se traja? Ali sta boleciba in oteklina (v nogi tudi nenormalno pece ob vstajanju) normalni? Hvala.

Spoštovani,

navedeno je po tovrstnih poškodbah pričakovano. Priporočam višji položaj poškodovane okončine od prsnega koša v mirovanju, s čimer lahko zmanjšate oteklino in bolečine. Če bodo močne bolečine kljub temu vztrajale, priporočam pregled pri zdravniku.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Pozdravljeni!

Včeraj sem se udarila v prst na nogi (mezinček). Ko sem po udarcu poskusila stopiti na nogo, me je bolelo. Hodim lahko le po notranji strani stopala. Čez noč mi je prst pri strani, kjer se stika s prstancem postal vijola, na spodnji strani prsta pa moder. Prst je tudi otečen (vendar ne pretirano).
Ali mislite, da gre za zlom? Ali naj raje počakam z obiskom zdravnika še kakšen dan?
Hvala za odgovor.

Spoštovana,

priporočam, da počakate 3 dni in v tem času počivate z višjim položajem poškodovane okončine od prsnega koša in hladite prst z ledom. Če se bo bolečina umaknila, lahko zdravite naprej sami, če ne, pa priporočam obisk zdravnika.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

New Report

Close