Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Udarec- hematom

Udarec- hematom

Pozdravljen g. dotoktor,

Pred 5 dnevi sem padla z stola,ki je bil postavljen 20 cm na podestu. Padla sem na beton in se udarila v levo zgornje stegno(ritnico).takoj me seveda niti ni bolelo,kasneje-po parih urah po udarcu pa se je začela širiti oteklina ,bolečina. seveda sem obiskala zdravnika.
A danes po 5 dnevih je bolečna še hujša, hematom se je razširil na vso ritnico, premer 20cm in več in na zgornji del noge.
Tam pa ko je bi udarec najhujši, pa je nastala zatrdlina velikosti pesti in rdečina.Kljub hlajenju in mazanju z gelom, mi ni boljše. težko sedim, hodim.Vročine nimam.
Prosim za nasvet, kaj storiti.
Hvala ta odgovor,
MRKA

Spoštovani!

Kar običajen potek. Zaenkrat ne morete nič narediti, razen zmernega gibanja, kolikor bolečine dopuščajo. Po kakšnem tednu pa gretje, da se bo hematom resorbiral. Izjemoma lahko pride do vnetja v hematomu, takrat pa bo koža topla in dodatno pordela. V tem primeru pa do zdravnika, da vas napoti h kirurgu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Hvala za odgovor, po 12 dnevih , me še vedno boli, in zatrdlina 15x 5 je še prisotna ali je to v mejah normale?
hvala, pozdav

Spoštovani!

Precej dolgo že traja, čeprav samo po sebi ni to še nič narobe. Dokler ne bo znakov vnetja, ni treba nobenih posebnih ukrepov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close