Najdi forum

Spoštovani starši.

Nekje sem zasledila, da naj učitelji ne bi dajali (ali celo smeli dajati) učencem nikakršnih zdravil? Ali je to res, ali lahko odklonijo? Ali gre zgolj za individualne dogove med starši in šolo?

Hvala in lepo pozdravljeni, Barbi

Po mojem, če je otrok kronični bolnik in potrebuje terapijo , je to individualni dogovir , seveda mora biti napisan s strani pediatra, točno kaj otrok potrebuje in kdaj.
Moj otrok je epileptik in že v vrtcu sem morala dajati zdravila zraven, sedaj je pa v zavodu in je zaradi jutranje in opoldanske terapije potreboval edino natančno napisano doziranje s srani zdravnika.
Poleg tega pa sem morala ravno te dni prinesti potrdilo pediatra, da lahko v primeru vročine dobi Calpol in da mu lahko dajo Operil P kapljice za nos…

V katerem primeru pa bi bilo potrebno, da bi učitelj dal otroku zdravilo? Večina zdravil se jemlje na osem ali dvanajst ur in v tem času otrok pride iz šole, tako da mu ga lahko dajo kar starši zjutraj, preden gre otrok v šolo in potem, ko pridejo iz službe… Ko pa je otrok malo večji, pa lahko zdravilo vzame že sam…

Pravzaprav sem v mislih imela ravno epilepsijo- terapijo v primeru epileptičnega napada.
Hvala, b.

Če misliš terapijo, ko dobi napad, potem se seveda učiteji ustrašijo, pri meni v vrtcu sem jih nato poučila in pokazala, kako je potrebno dati zdravila in natančne napotke kaj storiti po tem…..izšlo se je vedno zelo ok, so me pa tudi takoj poklicali.

Že sama sestra v pediatrični, mi je povedala, da lahko tudi oni naredijo predavanje za učitelje, to so storili že večkrat, s tem izgine tudi njihov strah pred neznanim in tudi ti si bolj mirna.

Biba,

ne vem če bi kje posebej pisalo, da bi učitelji ne smeli dajati zdravil.Mislim, da lahko odkloni. Ampak v primeru, da otrok mora dobiti zdravilo (da se ustavi trenutni epi napad), mora šola določiti osebi, ki bo v “kriznem trenutku” otroku dala zdravilo.
Bom poprosila Francko, da še kaj napiše o tem.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Hvala vsem za odgovore, če se pa še kakšen poraja pa le napišite 🙂
lp,b.

New Report

Close