Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Učitelji in prejemanje daril

Učitelji in prejemanje daril

Ob koncu šolskega leta ste učitelji ponavadi obdarovani. Kakšna imate navodila od vodstva glede sprejemanja daril: lahko sprejmete darilo do določene vrednosti? Sprašujem kot obdarovalka, da bi starši vedeli, do katere vsote vredno darilo lahko sprejmete.

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200358&stevilka=2934

Zakaj pa bi jih obdarovali ,na naši šoli nikoli,oni so postavljeni da učijo,zato dobijo plačo in amen.

Ob koncu šolskega leta ste učitelji ponavadi obdarovani. Kakšna imate navodila od vodstva glede sprejemanja daril: lahko sprejmete darilo do določene vrednosti? Sprašujem kot obdarovalka, da bi starši vedeli, do katere vsote vredno darilo lahko sprejmete.

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200358&stevilka=2934%5B/quote%5D

Pa saj ni res kaj berem!
DARILO?!? ZAKAJ ZE?? Za vase (ne)delo dobite placo, ki je vsak mesec TOCNO na zapisani dan in tudi v sanjah si ne domisljate, da je pa jutri, morda, ne bo. To je za vas zznansvena fantastika, za starse pa trdna realnost!

KAKSNO DARILO DOBI DELAVKA ZA TEKOCIM TRAKOM, KI IMA NORMO?!?

Kaksno darilo dobijo ljudje, ki delajo v nocnih izmenah??

Pa dajte se ze spravit k pameti: VSAKA darila “pedagogom” bi morali Z ZAKONOM PREPOVEDATI!

Seveda prejemate darila, ker se potem vase ocenjevalne norme premo sorazmerno prilagodijo DARILOM in se tega starsi, predvsem v podezelju, zelo bojijo.
Fuj in fej vas bod!

Učitelj lahko prejme darilo do vrednosti 26€, sešteto čez celo leto. Najboljše boste naredili, če ne podarite nič, da ne bo problemov. Pa še tistim staršem, ki neradi prispevajo boste naredili uslugo. Če se boste toplo zahvalili, ker to očitno želite, bo volk sit in koza cela.

In spet se bo usulo.

Moje mnenje – učitelji so res plačani za to, da učijo. Ni pa na njihovi plačilni listi postavke, da so prijazni, fer, pa se to od njih vseeno pričakuje, da so marsikdaj tudi otrokovi zaupniki in svetovalci, v nižjih razredih pa praktično druge mame, h katerim se pridejo malčki še malo pocrkljat. Ni vseeno, kakšna je oseba, katero otrok videva praktično več ur na dan kot starše. Zato se meni zdi lepo, da se jim z drobno(!) malenkostjo, pozornostjo, pokaže, da starši cenimo tisto “več”, kar nudijo otrokom. Rečite kar hočete, po naših šolah je še vedno ogromno takih učiteljev, ki so to s srcem in dušo in imajo res neko “dodano vrednost” svojim delovnim obvezam. Zaenkrat še – po vseh teh spremembah in “jebanju” pa dvomim, da bo čez nekaj let situacija še takšna. Vsak normalen bi pri vsem tem izgubil voljo.
Sicer pa tudi izredno prijazna sestra pri zdravniku dobi kako vrečko kofeta za “prijaznost”, ane?

PS: Nisem učitelj, sem pa mama, ki je izredno zadovoljna z učitelji svojih otrok in bo z veseljem nesla kako malenkost v dar.

Za Julko iz tujine!
Je s tabo vse ok?
Post je odprla neka mama in ne učiteljica. Pa je treba res v vsakem drugi objavi na tem forumu drekat po učiteljih?
Pa še odgovor avtorici začetnega posta: jaz kot učiteljica ne sprejemam daril, ravno zaradi takih komentarjev kot je Julkin. Kljub temu mi učenci, ki sem jim razredničarka na koncu podarijo čestitko z lepimi mislimi, ponavadi zapišejo utrinke, ki so se zgodili skozi celo šolsko leto v verzih ali pa na smešen način. In moram priznati, da mi je to super.

Kaj pa ti tako zolcno pizdakas??? Vzami raje danes dvojno dozo svojih zdravil da te nebo se kap od fausije! Primitivka ena, edini fuj in fej je v tvoji votli glavi! Pa ne nisem nobena uciteljoica HVALABOGU da mi je dal toliko pameti in se nisem podala v to smer – seveda ne zaradi otrok ampak takih primitivnih fausljivih finoc ki kar kipijo od cistunskosti in svoje “pameti”.

Sama sem učiteljica…
In mama. ..
In ker sem realna mama in vem, da moj ‘sonček’ niti približno ni sonček, z veseljem vsako leto kupim malo darilce za obe učiteljici, v razredu in podaljšanem bivanju. Zakaj LE?
Zato, ker vem, kaj vse morajo prenašati, ker so tako potrpežljive z mojim tamalim, medtem ko vem, kako naporen zna biti… Intudi zato, da se SIN zahvali vsaki učiteljici za vse, kar je zanj sotrila (ker VSAKO leto katera kaj stori zanj, oz. to dela vsak dan zanj…) , da dobi občutek, da se je treba za dobra dela, prave usmeritev tudi kdaj zahvaliti in konec leta, ko ga ‘predajo’ drugim učiteljicam, je ravno idealen čas..

Ne razumem, zakaj so nekateri tako proti tem malim pozornostim, zakaj ne učijo svojih otrok spoštovanja do učiteljev, da bi jih bolj cenili, zakaj se je težko zahvaliti za vse…

Tako pa, kot vidim, samo pljuvajo po njih, otroci doma slišijo vse in ni nič čudnega, da v višjih razredih že kar ZAHTEVAjo pozornost, prijaznost, ustrežljivost, ‘logično’ je vsako opravičevanje, ke je sonček npr. imel rojstni dan in se ni mogel učiti in podobno.
Kar naenkrat smo mi samo njihovi služabniki…in žal so to tudi njihovi starši…čeprav si zatiskajo oči, hkrati njihovi otroci pljuvajo tudi po njih in še bolj bodo, ko jim kaj ne bo po volji…
Npr. ko bo treba začet delat….

Lep dan.

lepo napisano se strinjam!

Men se zdi pa prav, da se jih mal nagradi, saj ni treba velik, mal pozornosti kot zahvalo za trud. Nekatere dajo kar nekaj sebe v svoje delo, potolažijo, vzpodbudijo. Pa kakšna bonbonjera za tajnice in čistilke, ki iščejo zgubljene copate, pa flaša za hišnika se tud spodobi.

lepo napisano se strinjam![/quote]

Če je pa tole lepo napisano….Tudi slučajno ne….Mogoče ti je všeč vsebina,stil pisanja je pa pod kritiko!

Popolnoma se strinjam.

Pa seveda!Zakaj darila pedagogom? Če ubogemu zobarju nikoli niste nič nesli in ubogim dohtarjem nič, le zakaj potem pedagogom? Ta je res neumna……
Dol z darili pedagogom!

Julka, zate bo najbolje, če greš s takim načinom pisanja nazaj v tujino…

Učitelji naj ne bi sprejemali daril večjih vrednosti. Če učiteljici želite kupiti darilo, naj dajo starši po npr. po 2-3 eur: pa se kupi kakšna malenkost.

Pri našem otroku smo imeli lansko leto maturo in so vsem razrednikom kupila darila veliko večjih vrednosti: kolo, velika usnjena torba, bon za tri dni toplice, ročna ura z Swarovski kristali in še dodaten Swarovski nakit … tudi na ta način se dijaki poslovijo od učitelja, ki je bil razrednik 4. leta. Ampak tudi učitelji so kaj kupili: sladkarije, mini igračke …

neumen odgovor!
Ali morda zobar vzgaja tvojega otroka? Ga mar opomni, da je treba pospraviti copate, mu pove, da je treba umiti roke pred malico, da naj redno piše domačo nalogo, ste 100x pogovarja z njim, naj ne laže, naj bo prijazen do sošolcev, naj ne zafrkava debele sošolke …??????????????????????????????????????????????????????????????????

Ne, pa veš, nam učiteljicam tudi to ne piše v opisu del!!!! Zakaj torej to delamo? Ker želimo vzgojiti te vaše male nadobudneže, ki ne znajo niti pozdravljati….ker mamice pač ne pozdravljajo niti sosedov v Ljubljanskih blokih, na primer!!!!!!ker ne vedo, da je treba STAREJŠE VIKATI…ker jih starši tega ne naučijo do 6 leta! ker doma jedo stoje, ali v Mcdonaldsu, tako da jih veliko nE ZNA držati noža in vilic v rokah in razrezati zrezka pri 10 letih!!!Ker to mamica počne!!(če že).

Ne boste verjele, kaj vse slišimo od otrok, ki (še) ne lažejo, kaj se dogaja v družinah. IN ŽAL-na vašo nesrečo, smo prav učiteljice tiste, ki smo najbolj na ‘udaru’ zato, ker slišimo vse podrobnosti vaših skritih življenj, skritih za vrati…vendar otroci vse povedo…povedo tudi, kaj vse ni pomembno pri njih doma…tudi umivanje rok po lulanju in pred jedjo, povedo, da je pomembno, da gre mami na TEK, zelo popularno!! in v fitness. Pa da gredo VSAK dan ven, vsak vikend na ‘potovanje’…in da se nimajo časa učiti, ker se tudi očka in mamica nikoli ne učita z njimi in podobno…

OGROMNO je stvari in žal učitelji slišimo vse, in vemo, zakaj so otroci takšni! (pogledaš in slišiš,kaj ti pove o mami in očetu, pa ti je vse jasno).

Ne zagovarjam daril…kot daril, ki jih pojmujete vi…mislim na to, da otorka usmeriš na to, da gre na travnik in naberem marjetice, mamica pa kupi eno kavico…da otrok nariše risbico…ali podari učiteljici nekaj, kar mu je ljubega!!!

To so res prave pozornosti, ki nih žal sploh ni več. …VSE Ostalo -neuporabno kramo, ki ste jo že dobičli od nekoga, pa vam ni všeč…obdržite doma!!!! Sploh pa, če ne razumete, zakaj naj bi se otrok naučil hvaležnosti, za nekaj, kar ni nujno…vem pa, da ni učiteljice, ki otroke ne bi vzgajala!!! (beri zgoraj zapisano),pa če priznate ali ne! Vsaj v Oš, ni take cvetke, da bi samo sedela, ko otroci divjajo mimo po hodniku, ko se obmetavajo s hrano, ko mečejo vilice po tleh, ko zbujajo pozornost z jezikanjem… ne, nihče ne sedi križem rok in čaka…da bo otroku samo podal nekaj snovi in ga ocenil, in konec…

Pišeš, naj ne bi sprejemali večjih daril, v 2. odstavku pa naštevaš ravno draga darila.

Je 26 evrov skupna vsota daril, ki mu jih sme dati ena oseba ali cel razred. Ali lahko dobi od celega razreda v 1 leti 26X št. učencev?

Te mikajo darila, kaj? Ampak iz te moke nič ne bo! Učitelji si že dolgo dolgo ne zaslužite ničesar več, tudi plače ne!

Ekola: Tole vam je “cvet” da ne recem SLIKA IN PRILIKA “pedagoginje”, ki vam vzgaja otroke, vnuke in se UPA iti na cesto strajkat, ker ima, baje, premalo placo.

Za pokozlat!

New Report

Close