učinki trave-kako dolgo
Pozdravljen!
Hvala za vprašanje.
Eden najbolj znanih učinkov, ki se pripisuje kajenju marihuane je zmanjšanje aktivnosti, motivacije na vseh področjih življenja, to je malo ali nič zanimanja za šolo, delo in ostale socialne aktivnosti, kar povzroča poslabšanje medsebojnih odnosov tako doma kot v šoli, nastanek novih težav, znižanje učnega uspeha…Pogosto je navajanje “spominskih lukenj”.
Ločimo med trenutnimi in dolgoročnimi škodljivimi posledicami.
Pri občutljivejših posameznikih se lahko sprožijo tudi halucinacije podobne duševni bolezni shizofrenija in je zdravljenje potem toliko težje in bolj boleče.
Sicer za zdravo mladostniško uživanje življenja ni potrebno nikakršno kajenje, saj potem lahko z realnimi čustvi doživljaš vselepo okrog tebe in tudi lažje rešuješ morebitne težave.
Kaj več lahko izveš na brezplačnih prvih pogovorih v Društvu “Projekt Človek”.
Povabljen! Kar pogumno!
Tel: gsm: 051/642-074
ali 01/425-14-96
Odgovarjala sem Mateja V.
[QUOTE=erik96;100150]Napisal: erik96
Datum: 29.11.2008 15:05
a bi mi lhko do povedu ce pr 13 to kdis a ful skod[/QUOTE]
lej problem je celik ljudi se posebaj tvoji vrstniki ti bojo govorili da to ne skodi da je zdrava… ja je zdravilan za dolocene bolezni in v zmernih kolicinah za tvoja leta pa ti jo odsvetujem saj so mozgani se v razvoju do priblizno 28 letga in usi vemo da thc unicuje mozgancki center za spomin ce dos pri 13nastih zacel se ti bo cez nekaj let lahko poznala zblojenost probas lahko se nobenega ni pobralo vendar pazi DAIMAS TI TRAVO POD NAZOROM NE ONA TEBE! trava je kot ying yang. Takod a za tvoaj leta ti odvetujem ko bos pa malo odrasel bos pa ze sam dovolj razmislav in presodiv ali se splaca ali ne vendar nikar ne nasedaj da je to zdravilno in da tebi ne skuduje slej ko prej bos spoznal z leti
Ma dobro jaz sem ko sem bil redni kadilec
nikakor nisem imel nobenih težav kot jih je omenila Tanja S
še lažje sem se učil, delal….najpomembneje je to da sem z travo dejansko nardil srednjo šolo(3-4 letnik takrat sem začel kadit), faks in magisterij
DEFINITIVNO PA NI PRIMERNA PRi 13, pa pusti one ki ti to pravijo. Po moji življenski izkušnji so ti znanci ki so kadili že pri 12 zdaj vsi na borzi in so zgube.
Pa nasvet drži, imej travo pod kontrolo, ne sme met ona tebe!
tudi sama včasih prižgem en špinelček in priznam, da mi paše. V tem ne vidim nič slabega in glede na to, da kadim poredko mi škodi minimalno… verjetno bolj škodi tobak kadilcem kot meni tisti delček THC, ki ga nosim v sebi.. Tako, da učinek zame… hm, po kakšni dobri uri že preneha ”HUD” občutek, povsem te mine po kakšnih dveh urah, dveh in pol. ampak zadnjo uro, torej po uri in pol, dveh urah ne čutiš skoraj nič.
S Tanjo se v celoti strinjam. Res pa je tudi to, da trava na vsakega posameznika upliva zelo različno. Mladostnikom jo vsekakor ne bi priporočil, že zaradi tega, ker si še dan po zaužitju ves matast, če se tako izrazim. In kot tak nesposoben razmišljanja, ker imaš občutek velike, prazne glave. Drži tudi to, da so ljudje ki so nekoč redno uživali ali še uživajo travo dejavnejši na področju umetnosti. Ampak samo na tem področju, na vseh ostalih področjih pa pušijo. Problem nastane takrat, ko človek ugotovi, da zadet najbolj trezno razmišlja. Tak občutek ima uživalec v fazi delovanja trave cca 2-3 ure. Trava tudi ojača zaznavanje, naprimer glasbe. Zadet poslušalec ne samo da glasbo šliši jo tudi začuti in ti občutki znajo biti zelo močni. Tudi to je eden od razlogov, zakaj se ljudje vračajo v omamo. Zelo redki so primeri, kot jih je omenil doktor, da mu je trava pomagala pri učenju. Če hočeš, da ti trava kakorkoli pomaga, te mora tista stvar definitivno zanimati, kar trava deluje v fazi zadetosti kot nek ojačevalec, ki to zanimanje potencira. Skratka Trava v fazi delovanja ima lahko veliko pozitivnih uplivov na človeka, lahko ima pa tudi veliko negativnih vplivov, ker ne ojača samo lepih občutkov, ojača tudi depresijo, žalost, nesigurnost… Pa, da ne bi kdo mislil, da travo zagovarjam. Največji problem nastane ko učinek popusti, takrat se pojavi brezvoljnost, utrujenost, razdražljivost, rahla depresija… in taki občutki lahko traja tudi dva dni po zaužitju. Pri rednih kadilcih se to potem samo ponavlja, zato so nezmožni funkcioniranja v naši družbi. In kako vse to vem? Tudi sam sem uživalec trave, vendar to počnem redkeje, kot enkrat na mesec, pa še takrat se morajo poklopiti vsi planeti. Ponavadi grem malo više takrat, ko vem, da sem vsaj dva dni prost tako službenih kot tudi družinskih obveznosti.