Učinki Estradiola
Lep pozdrav dr. Senčar!
Ker mi popolnoma nič ni bolje, je Toljanova svetovala naj se zopet mažem zjutraj z Estradiolom 0,12% in zvečer s 3% Prog kremo. Zgodba se je ponovila, simptomi nespremenjeni oz še malo slabši, v tem enem tednu pa sem se kljub temu da pretežno jem solato zredila za 2 kg. Trebuh imam napihnjen, posledično se počutim slabo.. To me je zelo potrlo ….. po dobrih dveh letih sem vedno bolj depresivna, te dodatne kile in to ob dietni prehrani pa so le še pika na i..
Je možno, da so to učinki Estradiola ???
Pozdravljeni Nalica!
Če so simptomi posledica estradiola boste ugotovili zelo enostavno, tako, prekinete terapijo z njim. Če vam bo ob tem boljše, vam bolj ustreza progesteron. Višje koncentracije progesterona lahko uvedemo samo pod zdravniško kontrolo. Estrogene včasih lahko uvedemo šele po uravnoteženju z višjimi koncentracijami progesterona. Tako najprej odpravimo neravnovesje in šele nato pomanjkanje.
Ker so hormoni potentno zdravilo, je nujno, da ste pod zdravniško kontrolo in ne dopisni terapiji.
Lep pozdrav, Sabina Senčar.
Lep pozdrav dr. Senčar,
Najlepša hvala za vaš kot vedno izčrpen odgovor!!!
Res vse kaže, da mi E2 zaenkrat ne odgovarja, 2x sem se pričela mazat in obakrat imela zelo neprijetne simptome, predvsem zelo skokovito pridobivanje na teži, depresija, zastajanje vode v telesu in bolečine v sklepih…..vročinski valovi pa so tako ali tako ves čas prisotni….
Spet se mažem 2x dnevno le s 3% Progesteronom.
Še enkrat lepa hvala za vaš čas in trud!!!!