Učenje klavirja
Pozdravček,
zanima me, če je tu na forumu kdo, ki se je učil igrati klavir preko privatnega poučevanja. Ali pa če kdo koga pozna, ki poučuje klavir. Vsaka informacija v tej smeri dobrodošla. Rada bi se namreč naučila igrati na klavir, to je moja želja že od malih nog, sedaj pa bi jo rada uresničila.
Maška
Oprosti, da se ponavljam 🙂
Odvisno je, kaj pričakujes da se bos naucila. Če ti gre za igranje za lastno veselje se lahko hitro naučiš, če pa želis kaj težjega pa rabiš za to leta prakse in preigrane kilometre. Z leti postanejo prsti krčeviti in je težko, da bi lahko naredila kaksno kariero…. 🙂
povej kaksne želje imaš 🙂
Ne..ne…..ne gre tu za ne vem kakšno kariero, ampak predvsem za zadostitev lastne potrebe po igranju na klavir. Pač, igranje v lastno veselje in zadovoljstvo, kot hobby……ne gre se kle za ne vem kakšno prvisnkost al ne vem kaj…vem da je težko in ogromno vadbe……samo……..ni blema…..da se zašpila, da se zraven zapoje….da se napolni dušo v telesu z energijo………za duševno hrano…….ekola.
pa nimse prezahtevna , kaj?
Maška
Ne nisi prezahtevna 🙂 Prav za take vrste učenja se dobi dosti literature. Za začetek bi se morala naučiti osnov not, če jih še ne poznaš. Za samo učenje se pa lahko pozanimaš pri zasebnih glasbenih šolah. Ne vem, od kod si doma ampak zdaj so se take šole že kar razsirile po Sloveniji in udi privat uciteljev je dosti. Ce imas mocno voljo, mislim da se sploh ni problema nauciti tako, kot si zelis 🙂
lp
Od kod pa si? Prepozno ni nikoli, tudi jaz sem se začela učit pozneje (nekje v srednji šoli) in naredila nekaj razredov, nato pa prešaltala na violino in je super!
Nič ne verjami vražam, da z leti prsti zakrnijo itd. – če ne vadi, bo tudi otrok imel “zakrnele” prste in obratno, če se lotiš dnevnega vadenja, hitro padeš noter in se da marsikaj narediti – če si res dober, tudi kariera ni izključena (so taki primeri!), tako da, če imaš res željo, se loti čim prej in veliko sreče! 🙂
Lp, Maja
P.S. Violina je trenutno moja največja ljubezen in je ne bi zamenjala za nič in sem prav srečna, da sem nehala nasedat raznim glupostim vseh okrog mene, češ da je to takooo težek inštrument itd.- seveda je težek, a če imaš ljubezen do tega, se dajo naredit čudeži! In ni lepšega kot npr. ob deževnem dnevu vzet inštrument v roke in si zaigrati, četudi le zase in za svojo dušo! No, in če ti gre, s časom moraš začeti igrati tudi za druge! 🙂