tvt
Pozdravljeni Neboglasnica!
Odstranitev traku je obsežna operacija, poteka v splošni anesteziji. Okrevanje je lahko dolgotrajno, podobno kot po sami operaciji vstavitve traku.
Bolečine v nožnici zaradi dodatnega brazgotinjenja lahko ostanejo še naprej.
Predlagam, da prej izčrpate vse neinvazivne možnosti dodatnega zdravljenja. Ena od možnosti je zdravljenje prekomerno aktivnega sečnega mehurja. Prekomerno aktiven sečni mehur je velikokrat stranski, prehoden pojav po operaciji TVT. Včasih zadostujejo že vaje za trening mehurja, lahko pa se zdravnik odloči za ustrezna zdravila.
Lp.,Sabina Senčar.
Pozdravljeni!
Mi lahko prosim poveste sledeče: sama sem leto in pol po operaciji tvt. Do sedaj sem se res pazila in nisem ničesar dvigala. Smo bili na morju in med vožnjo s pedolinom, sem se tudi jaz spustila 3 x po njem. Seveda se je treba nanj povzpeti po lestvi, se pravi potegniti z rokami gor. Sploh nisem razmišljala, da pa moja teža ni 5 kg :-), ampak mnogo več. Sem sedaj naredila nepopravljivo škodo? Ali je dvigovanje bremen mišljeno samo kot dvig z rokami in ne lastne teže?
Pozdravljeni MeglicaF!
Niste si naredili škode, predvsem pa ne “nepopravljive”!
Izogibati se je potrebno vsem pritiskom na medenično dno, pa naj bo to dvigovanje uteži ali lastne teže. To pravilo velja v splošnem in ni mišljeno, da bi se vam “tvt trakec” strgal. Pravila veljajo v skrbi, da se vam stanje čez leta ne poslabša.
Lep pozdrav, Sabina Senčar.
Spoštovani,
mene pa zanima kako je z bolniškim staležem po tvt (klasičen v popolni anesteziji) ? V odpustnem pismu namreč ne piše, smo se pa sotrpinke pogovarjale o tem in naj bi se baje svetovalo 3 tedne. Malo sem tudi pogooglala in so info različne – od 14 dni do 1 meseca 🙂 Delovno mesto, ki ga opravljam, je fizično zahtevno, delodajalec pa že pritiska kdaj se vrnem, glede na to da je “veseli december”.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Pzdravljeni gospa Potvtju!
Sling operacije spadajo pod manj invazivne kirurške posege. Kljub krajši bolnišnični oskrbi po posegu, vam staleža pripada toliko, kot ga boste potrebovali. Nekatere ženske grejo lahko v službo po 14 dneh, druge pa zaradi daljšega okrevanja potrebujejo več domače nege.
Lep pozdrav, Sabina Senčar.