Tvorba v ustecah ?!?
Pozdravljeni,
tudi jaz bi imela eno vprašanje za vas.Upam da mi boste lahko odgovorili.
Stvar je sledeča: našemu fantku smo nekje pri dveh mesecih starosti,v ustih odkrili neko tvorbo.Ta tvorbica se nahaja v notranjosti ustec in sicer na desni strani ličk.Stvar raste z njim in ga pomalem že moti,saj se z zgornjo in spodnjo dlesnijo grize.
Pediatrinjo smo s tem seznanili,nakar nas je poslala naprej k stomatologu.Vse skupaj se nam je zdelo zelo čudno.Tudi stomatolog-oralni kirurg nas je debelo gledal.Rekel je sicer da se mu tvorba ne zdi nevarna,nas je pa vseeno poslal naprej k anesteziologu (tam naj bi se naprej dogovarjali),ker naj on tako malemu dojenčku tega ne bi delal.
Imate mogoče vi kakšne izkušnje s tem? Kako popolna anestezija vpliva na tako malega otroka (sedaj je star 6 mesecev) in kdaj bi bilo po vaše najbolje se odločiti za tak poseg?
Tvorba je baje nenevarna,vendar smo vseeno zaskrbljeni.
Nam lahko na kakršenkoli način svetujete? S posegom kar oklevamo,po drugi strani nas pa zadeva preganja z dneva v dan.
Lepo prosim za odgovor in se vam že vnaprej zahvaljujem.
l.p.Darja Pšeničnik
Spoštovana Darja,
žal me niste ravno zasuli s podatki. Pišete sicer o tvorbi, kar pa lahko pomeni marsikaj. Zato vam odgovora o tem, kdaj bi bil najprimernejši čas za odstranitev te tvorbe, ne morem dati.
Vsekakor se posvetujte z anesteziologom. Če on meni, da je otrok že dovolj velik za poseg, potem zadevo lahko odstranijo. Če pa bi anesteziolog poseg še odsvetoval in če tvorba ni nevarna, potem lahko mirno še počakate (odvisno je tudi od tega, kako otroka to moti).
Kakšnega konkretnejšega nasveta pa vam, žal, ne morem dati.