Najdi forum

Tveganje?

Pozdravljeni!

Odločam se za operacijo (povečanje) prsi. Zanima me, kakšno je tveganje, da bi imela probleme s ščitnico (glede na to, da sem imela pred 7. leti operacijo ščitnice in od takrat jemljem Eltroxin).
Naj povem, da sem imela CR in da sem imela 3. mesece kasneje povečan Tg. Tirolog mi je predpisal večji odmerek zdravil in stanje se je normaliziralo. Ali res drži, da narkoza zelo vpliva na delovanje ščitnice?

Še eno vprašanje imam. Po nosečnosti (dvojčki), mi je nad popkom ostalo preveč kože. Drugače imam normalno postavo, to pa očitno ne bo, saj je od poroda že dobro leto in pol. Se to da popraviti in kakšen je postopek?

Hvala in lep pozdrav!

manolina

> Odločam se za operacijo (povečanje) prsi. Zanima me, kakšno je
> tveganje, da bi imela probleme s ščitnico (glede na to, da sem
> imela pred 7. leti operacijo ščitnice in od takrat jemljem
> Eltroxin).
> Naj povem, da sem imela CR in da sem imela 3. mesece kasneje
> povečan Tg. Tirolog mi je predpisal večji odmerek zdravil in
> stanje se je normaliziralo. Ali res drži, da narkoza zelo
> vpliva na delovanje ščitnice?
>
> Še eno vprašanje imam. Po nosečnosti (dvojčki), mi je nad
> popkom ostalo preveč kože. Drugače imam normalno postavo, to pa
> očitno ne bo, saj je od poroda že dobro leto in pol. Se to da
> popraviti in kakšen je postopek?
>
>
> Hvala in lep pozdrav!
>
> manolina
Pozdravljeni

narkoze so različnih tipov in delovanj. Ob izbiri ustreznega načina anestezije je tveganje minimalno. Pri vas bi bil pred posegom poleg natančnega pregelda in pogovora pri nas potreben pregled pri anesteziologu, da bi določili ustrezen način in vrsto narkoze.
Odvečno kožo se da izrezati. Po posegu ostane brazgotina, ki pa je praviloma manj opazna in moteča kot prebitek kože. Če bi bila operacija okoli popoka potrebna bi jo lahko naredili sočasno kot prsi ali posebaj.

Priporočam, da se v sredo popoldan oglasite v naši ambulanti, kjer vam bom ob pregledu lahko podrobno svetoval.

Najlepša hvala za odgovor!!!

New Report

Close