Najdi forum

Tut jaz

Evo, tudi jaz prihajam med nekadilce. Prebrala Allena Carra, ki mi je dal močno misliti, predvsem v smeri zakaj sploh kadim? Ko pogledam moji dve prekrasni punčki mi gre moj egoizem na bruhanje.
Kakšna mati sploh sem, kakšen vzgled dajem? Kako bom lahko otrokoma kdaj rekla, potrpi sej bo minilo, sej ni tako hudo, če se jaz nisem mogla odpovedati cigaretam, ki so samo cigarete, ki ne bolijo ? Kako lahko obsojam narkomane, ko sem jim tudi sama na nek način podobna?
Skrajni čas, da naredim konec temu in dokažem sama sebi, da zmorem. Hvala vsem forumovcem za delitev izkušenj. Prebiranje le teh je pravi balzam, občutek da nisi sam v tej bitki in da zmoreš tudi ti. Kmalu bo prvih 24 ur za mano. Pa sploh ni tako hudo. Najhuje je v glavi. Misli ti begajo k čikom, pa jih nekako odganjam proč. V tolažbo mi je to, da normalno pijem kavo s kadilci, pa me takrat (mogoče sem le trmasta dovolj) sploh ne vleče, da bi tudi jaz kadila. Še fajn se mi zdi, ko ne kadim. Bi pa kadila kasneje, sama, da me nihče ne bi videl, ker bi me bilo sram.
Tako. Zdaj grem malo telo razmigat, pa te klinčeve čike iz glave odgnat. Se že boljše počutim, ko sem se malo izpovedala. Sej pišem tudi neke vrste dnevnik (ko mi je “hudo”) in upam, da ga bom čez nekaj časa brala kot dobro komedijo.
LP Marjanca

Samo da se pohvalim. ŠE VEDNO NE KADIM in to od 1.4.11. Življenje je veliko lepše brez cigareta. Če bi mi v preteklosti kdo vedeževal, da bo prišel čas ko ob nervozi sploh ne bom pomislila na cigaret, bi se mu smejala. No sedaj je tako. Zdržite tudi ostali, saj s časom niti ni tako hudo.
LP Lela

Na pa sem se zmotila . Kaditi sem prenehala 1.4.10

Lp Lela

Pozdravljeni vsi skupaj. Danes sem se spomnila na vas in poiskala tale moj stari mail in ga z veseljem prebrala. V začetku januarja je minilo 4 leta mojega nekajenja. Še vedno me to obdaja s ponosom.Od takrat nisem prižgala nobenega cigareta, moram pa biti poštena, da so skušnjave še danes – res da kratke in trenutne, vendar so. Ampak se ne dam. Vztrajajte tudi vi in vedite “En dim skoraj gotovo pomeni en cigaret, ta pa ponovno kajenje.”
Lp

živjo dekleta še tu se dodajam…..
superca vsem lepo uspeva vsak dan je lepšiiii 🙂

nj povem jst ne kadim 5 dni…ne opazim nobene razlike,mam občutek da me glih tako stiska v prsih kot takrat ko sem kadila pa ne vem al od muk ali je kej narobe

Očudujem vse,ki so nehali kaditi.Tudi sama sem kadilka in se že nekaj časa pripravljam,da bi nehala vendar me je strah,da bi se preveč zredila saj imam že zdaj manjše težave s kilogrami in moram zelo pazit kaj pojem.Prosim če mi lahko poveste ali se res po prenehanju kajenja teža zelo poviša.Hvala za odgovor in držim pesti za vse,ki ste prenehali,da tako tudi ostane.

Ne kadim že dober mesec prej sem bila strastna kadilka tudi 3 škatle so šle kadila sem 4 leta redno prej kakšni 2 leti bolj za šalo pa sem še dokaj mlada let sem pa tako razdražlijva zmedena ,sitna.Imam občutek ,da me daje luna pms apetit na višku sploh ponoči teža je več ali manj ista morda je šla gor kakšne 5 kg več ne …ampak obučutek ko na telefonu vidim št dni brez cigarete je božanski ko me ljudje sprašujejo ali sem res nehala imam pa zadnje 2 dni hude krize sploh v službi sem ves čas živčna sitna…

Vsekakor vse čestitke z moje strani. To je zelo veliko delo!!! Premagujete sebe in vse težave, ki jih s seboj nosi prenehanje kajenja. Prepričan sem, da vam bo uspelo in seveda držim pesti za vas. Težave pa bodo slej ko prej izzvenele, tudi sitnoba. Prosite ljudi v vaši okolici, da naj razumejo, da je to nekaj povsem običajnega pri prenehovanju kajenja.

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

New Report

Close