turistična viza
Prosim, če ima kdorkoli izkušnje s rem , če mi lahko razloži.
Imava prijatelja v BiH , kar nekaj let sva potrebovala, da sva ga našla in zvedela, če je sploh preživel vojno.
In seveda sva se takoj dogovorila, da pride na obisk V Slovenijo , da se spet vidimo.
Je moževa poročna priča in sploh smo bili vedno zelo povezani, čeprav nas ne vežejo sorodstvene vezi.
Tu pa nastopi problem.
Ker potrebujejo državljani BiH vstopno vizo za Slovenijo, smo uredili stvari, ki so pač potrebne. Garantno pismo z najine strani in pač vsa dokumentacija z njegove.
Z vsem skupaj je šel na Slovensko ambasado v Sarajevu, kjer pa mu niso odobrili izdajo vizuma za obisk pri nama.Niti mu niso razložili vzroka zavrnitve.
In sedaj me zanima, če morda kdo ve kakšni so kriteriji za pridobitev vize, ker ne razumeva kaj ni bilo uredu, morda z najine strani.
Kaj sploh je treba storiti, da bo lahko on sploh lahko prišel na obisk k nama in dobil to vizo.
Na ambasadi pa so rekli, da lahko odbijejo izdajo vize brez obrazložitve.
Njihova razlaga je, da vize ne more dobiti pač vsak.
To bi razumela v primeru, če bi z njegovo preteklostjo bili kakšni problemi, tako pa – prijatelj pač hoče priti k nama na obisk in ne more.
Kakšen nasvet?????
živjo mene pa zanima koliko časa se čaka približno turistična viza iz bosne za slovenijo? Namreč z možem hočeva pripeljati na obisk njegovo mamo in sestro! in koliko časa čakaš preden ti omogočijo termin da jim dostaviš vso potrebno papirologijo? pravijo da vizo dobiš v roku dveh ali treh dneh vendar težko dobiš termin za oddajo papirjev!
hvala za odgovore
Forum je zaprt za komentiranje.