Najdi forum

turi

Danes sem spet na roki opazil podkožni mozolj oz. tur. Opazi se šele izboklina, ker je šele na začetku.Turi so globoko pod kožo in lahko obseg naraste tudi do 2 centimetra. Zdaj je velik okrog 1 centimeter.
Probleme s turi sem imel že pred leti, ko sem delal v proizvodnji, kjer je veliko raznega prahu od lesa , kovine…Zdaj nekaj let nisem delal v proizvodnji in tudi problemov nisem imel. Takrat sem zaradi teh problemov pustil službo.
Pred nekaj meseci pa sem spet začel delati, vendar drugje, je sicer manj prahu, ampak vseeno, so se mi spet začeli pojavljati turi.
Tako, da sem prepričan, da probleme povzroča prah oz. nekaj v prahu.
Sicer imam tudi suho in občutljivo kožo, predvsem pozimi.

Sedaj vas sprašujem, kaj lahko naredim oz. lahko kako preprečim, da se turi ne bi pojavljali. Da bi kar pustil službo..tega si ne morem privoščiti.
Da bi bil vsak teden pri zdravniku…to seveda tudi ne gre.
Ne vem,…ali obstaja kakšno mazilo, ki ustavi nastajanje tura ?

Spoštovani!

Verjtno drgnjenje obalčila ali umivanje spravi prah in bakterije s kože v lojnice, ali pa so te zaradi prhu zamašene in nastane vnetje.

Ne bi znal karkoli res učinkovtega svetovati v vaši konkretni situaciji. kakšna vlažćilna krema po tuširanju in pred delom bi mogoče naredila vašo kpožo manj občutljivo na zunanje dražljaje.

Drugčae pa lahko ukrepate le, ko se problem že začne s čim hitrejšim dajanjem obkladkov in ko se gnoj zbere s predrtjem, da gnoj izteče.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Vlažilno kremo uporabljam redno, zdaj pozimi.
Jaz sem menil, da prihaja do turov ravno zaradi kreme, ker krema oz. maščoba zapre pore.

Ugotovil pa sem nekaj zanimivega. Pravite, da ni ničesar, kar bi lahko zaustavilo nastajanje oz. rast turov. Zato sem kar tako, ker nisem imel nobene izbire, na tur nanašal slino in izboklina je še pred tem, preden se je tur razvil, izginila.
Sedaj mi ni jasno, kaj je takšnega v slini, da povzroči razgradnjo tura.
Ali mogoče zato, ker tur izsuši ?
Slina pomaga tudi pri ostalih mozoljih, da se prej posušijo.

Spoštovani!

Prav imate, da lahko debel sloj mazila zapre pore, a tanek je koži v korsit, ker bi sicer sama morala proizvajati več maščobe, kar je gojiđšče az bakterije.

Slina veretjno deluje kot lokalni obkladek. Podoben učinek bi dobili, če bi uporabljali vodo npr. na kosmu vate ali gaze.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close