Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Turi

Turi

Pozdravljeni,

Pred pol leta nazaj se mi je naredil tur na notranji strani stegna, velik 7cm, ki je bil zelo bolec in nisem mogla ne sedeti, lezati ter hoditi, pojavila se je tudi vrocina. Takrat so mi tur rezali na živo ter predpisali antibiotike. Sedaj po 6 mesecih se je tur spet pojavil na skoraj istem mestu, predvsem pa z hudimi bolecinami. Spet sem dobila antibiotike, tura mi niso rezali. V teh 6 mesecih so se mi pojavili tudi majhni turi pod pazduho, vendar so se mi sami odprli in niso bili tako boleci. Ali mislite da gre lahko za bolezen hidradenitis suppurativa, ali je to zgolj nakljucje, saj se mi turi pojavijo po kaksni virozi (zmanjsana odpornost). Mi lahko priporocate kaksne resitve oz dermatologa, ki je dobro seznanjen z HS?
hvala in lep pozdrav

Pozdrav!

Če je bil tur, potem je zdravljenje z operacijo in antibiotiki. Če pa gre za hidrasadenitis pa je zdravljenje bolj kompleksno, zahteva diagnostiko in diagnozo pri dermatologu in nato odločitev o terapiji.

Vsak dermatolog postavi diagnozo. Bolj se ukvarjajo s težjimi problemi na dermatoloških oddelkih v Ljubljani in Mariboru, govorim pa o težjih primerih.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close