tur?
Zanima me, zakaj nastanejo na koži turi. Ali je kaj narobe s krvjo? So nalezljivi in se prenašajo na druge ljudi, ali pa samo okuženemu po telesu?
Moji 10 letnici je na roki ob komolcu nastal prvi nasploh. Kako postopati? Ne mislim stiskati, je pa rdeč zadebeljen in zdi se mi, da je poln neke tekočine.
Zakaj pride do tega?
Hvala, hvala, hvala..
Tur (furunkel) je okužba kože oziroma mešička lasu/dlak. Gre za okužbo z bakterijo, običajno se začne z rdečino, zadeva nato oteče, znotraj se nabere gnoj, ki lahko kasneje izteče sam od sebe, običajno pa zadevo pošljemo na kirurgijo, da omogočijo, da se ta gnoj izprazni. Stvar je kužna in se lahko v primernih okoliščinah lahko razširi na istem ali razvije tudi na drugem človeku.
Stiskati ali prebadati spremembe ne smete, če se je že nabral gnoj, je potreben kot rečeno kirurški poseg.
Lep pozdrav!
V oči mi je padel vaš zapis…običajno pa zadevo pošljemo na kurirgijo, da omogočijo, da se ta gnoj izprazni…torej pri nas na periferiji takšnega načina ne poznamo, ponavadi ti priporočijo obkladke, pusti pri miru in morda, pravim morda, kakšen antibiotik…Dobro, da vemo, kakšna je pravzaprav prava pot….