Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija tuna ali krema ali multivitaminska tableta?

tuna ali krema ali multivitaminska tableta?

živjo. prosim pomagajte mi.

v torek sem šla s prijatelji na bowling in spila dve pivi in potem eno red bull vodko. šla spat.

zjutraj se namazala z mojo običajno kremo-vichy oligo 25 in spila multivitaminsko tableto

v službi pojedla tunin sendvič ob 11.

po tem, mene začne srbet po obrazu. ful. grem pogledat v špegu in mam obraz ko da bi me nekgo s šmergl paperjem zbrusu….rdeča, hrapava, kot mali miceni mazoljčki oz. mehurčki. po čelu največ, ob nosu in ob ušesih. bi rekla da točn tam k sm se s kremo mazala, mislm tko k potegneš še dol pod ušesi. ker sred vratu npr. nimam pa nč.

v lekarni mi je predlagala claritin, ga že itak jemljem ker sem alergik. a mislite, da je motoče tableta multivitaminska? bojim se, ker sm alergična na E-je in tam notr pa zihr so, predvsem barvila. no in mi je pol dala sodelavka tablete Telast in mi je v lekarni rekla, da lahko jemljem, sm da so ful močne…

a naj vzamem tableto še danes?
v petek grem k zdravniku, kaj pa še 2 dni?
na obraz si ne dajem nič, samo z vodo na hitro umijem…
a naj si dam kamilce, grem po kremo, kaj?

ful me je strah ker se mi je to prvič zgodilo in da ne bi kej ostalo. še zdej pa ne vem kaj je, tuna, multi ali krema?

skrbi me, kaj mislte ve?

celika

Carpe diem

Ne morem ti dati odgovore na tvoja vprašanja, imam pa zate en nasvet – glede na to, da imaš pregled šele čez 2 dni in bo takrat stanje tvoje kože lahko že 100% boljše, ker ne boš več uporabljala ne kreme, ne tablet in tune, je dobro, da svoj obraz v takem stanju poslikaš. da si bo zdravnik lažje predstavljal reakcijo. To smo prakticirali tudi mi z našim dojenčkom

Jah, boš morala vse ponovno preizkusiti, a seveda ne naenkrat. Sicer pa proti srbenju in rdečici meni zelo pomaga gel Fenistil, ki ga lahko kupiš v lekarni.
teja

sonček Žan:dobra ideja, ampak fotoaparata nimam tle v Ljubljani. bom pa probala nrdit sliko s telefonom.
teja, sm šla v lekarno in je rekla naj nč ne dajem na faco. ker mam jst tut od darphina eno fajno kremo k je tut za kožo k jo neki pač iritira, pa mi je rekla čist nč. ne vem kaj naj, res, ker tole gre na slabš…

hvala obema!

Carpe diem

To je pa čudno, meni so pa v lekarni za 4-mesečno hčerko priporočili ta gel. Pa je res takoj pomagal in sem ga še jaz začela uporabljati, kadarkoli mi nastane kak rdeč srbeč flek ali koprivnica, da se ravno ne spraskam do krvi.
teja

Fenistil gel je tudi meni dala pediatrinja, pa je bila hčera komaj mesec stara.
Se vsaj praskala ni.

hej. hvala za vse. sm kr šla k zdravniku, včerej popoldne. dobila tablete in kremo…ni dobr v glavnem, ampak ok…hvala še enkrat,celika

Carpe diem

New Report

Close