Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? tumor v glavi

tumor v glavi

lep pozdrav
stara sem 33 let. eno leto imam težave z rahlim glavobolom, omotico, slabostjoobčasno se mi zazdi, da bom padla oz. sem zazibam kar na enkrat so tla daleč pred mano . to se mi dogaja dvakrat do trikrat na mesec traja ves teden potem imam kakšen teden mir in spet se ponovi vse. bila sem na pregledu pri kardiologu, ker me tudi ob teh težavah občasno spremlja tahikardija zaradi tega sem jemala concor cor 2,5 mg.bila sem na pregledu pri nevrologu kjer so mi opravili CT glave kjer patoloških sprememb niso ugotovili. bila sem na pregledu pri ORL kjer je tudi vse vredu. Sedaj sem naročena pri psihologu in psihiatru. zaradi teh težav sem zelo zaskrbljena in nevem več kaj naredim. ali mislite, da so to možni vzroki tumorja na glavi?

Vsak distres je lahko vzrok za rakavo bolezen, lahko pa tudi za druge bolezni. Stres ima mnogo oblik To je lahko stres telesa, če je podhranjeno, ali če redno bedite prepozno v noč pred računalnikom, ali pa stres s sosedo … Vse to vpliva na naš imunski sistem, ki potem ne dohaja opravljati svojo nalogo.
Lahko pa so vaše omotice tudi samo nestabilen krvni pritisk, temu se ob omotici pridruži strah, ki povzroči tahikardijo…
Kaj pa pravijo krvni izvidi?
Če so tudi tisti dobri, potem mislim, da ste kar na pravi poti. Pri psihologu se boste naučili preprečevati stres. Če ste eno leto čakali, potem verjetno ni potrebe iti k psihiatru. Ker, če bi to sedaj pokrivali s kakšnimi psihofarmaki, potem se vzroki ne spoznajo in ne zdravijo; premladi ste, da bi šli to pot.
Vse dobro!

Pozdravljeni
Sicer so moje težave kar podobne kot pri predhodnici.
Skrbi me, ker me glava v zadnjem delu nad vratom boli že 14 dni- podnevi, vecinomavrahlo, a moteče.
Čutim tudi pritisk z ocmi in nosom.
Stvar je v tem da je kri ok, kot tudi ekg, uz srca in to so mi naredili zaradi prsne bolecine.
Imela sem tudi težave s slabostjo, izgubo apetita. Zdaj te bolecine v prsih ni, rahla slabost ostaja, a ne bruham.
Se vam zdi kot da naj zatezim se za CT ali bi bilo to, kot je po mnenju zdr ostalo od stresa.
Hvala!!

Če pade krvni pritisk prenizko, je tudi normalno, da mora srce hitreje črpati kri, ker je ni dovolj (tega zgoraj nisem omenila); strah pa to še pospeši. Nizki krvni tlak je pogosto povezan tudi s trendom umika in depresijo. Pri občutljivih osebah vodijo tudi duševna napetost, zatrta čustva in prevelika obremenitev do nizkega pritiska; postanejo omotične, brez moči in volje…
Pri Karol je možno, da ima tudi oslabele srčne mišice; ker ni napisala kardiološke diagnoze, ni rečeno, da bi kardiolog ugotovil VZROK. Concor se dobi tudi pri odebeljeni srčni mišici. To pa so lahko popolnoma različni vzroki, čeprav je tudi odebljena mišica oslabljena (oslabljena pa ni vedno odebeljena)…
Pogosto pride do glavobola in slabosti tudi od protibolečinskih in drugih zdravil.
Sem morala dopolniti zgornji primer, ker vidim nevarnost, da se drugi primerjajo.
Vedno je potrebno najprej izključiti hujša obolenja; nekatera življensko-nevarna se žal spoznajo šele na urgenci, ali pa tudi tam ne (lastna izkušnja).

Nely84,
Ker omenjate bolečino od vrata navzgor, bi bilo smiselno iti k ortopedu. Če je to tenzijski glavobol, potem bi pomagala že redna gimnastika in manj sedenja (nepravilne drže) pred računalnikom, manj bedenja ponoči, sprehodi v naravi, sprostitev, obvladanje stresa…
Drugo je npr. pri frontalnem glavobolu, kjer je pogosto žarišče sinusitis (nos, oči) ali pa limfno področje grla (yang ming), ta je značilen za hiperplazije in alergije. Ta glavobol se imenuje »želodčna migrena«….
Potem je tu še prsna bolečina. Je bil napravljen nitro-test? Ali je to le od straha (anksioznost) ali le od želodčnih težav (žlička). Kakšna je tista bolečina in kje v prsih, kako pogosto pride (čedalje pogosteje?)… ali pride nenadoma, ali je konstantna… Včasih pride tudi mnogo stvari skupaj. Ste imeli kakšno prometno nesrečo… katere sočasne bolezni…
Imate raka ali ste prišli naključno sem…
Zdravnik mora vedeti mnogo več, Vas videti, postaviti nešteto vprašanj…. če želi najti VZROK, ker vzroki so lahko zelo različni – vsako drugo zdravljenje pa bi pomenilo samo klačenje simptomov.
Zato vse kar je napisano ni dovolj.

In zato Vam tudi ne morem svetovati, ali pojdite napravit CT ali ne. Prepogosti pregledi s CT tudi niso priporočljivi.

Osebni zdravnik je za takšne odločitve najboljši naslov. On Vas pošlje na pregled in če nič ne najdejo, greste nazaj k osebnemu zdravniku; in Vas pošlje drugam… tako dolgo se vračate in ga sprašujte, da bo njegova latinščina izčrpana, potem pa ga menjajte 🙂
Vse dobro!

še boljše kot CT je opraviti MR glave.
Pri meni CT ni pokazal nič, MRi pa je.
Tako da kar zatežite zdravniku da vam da napotnico za MR.
Lp.

gospa mirianne,
kaj pa če je imela CT šele pred kratkim? Oni bodo že sami odločili, kakšen pregled bo naredila. In kaj če odločijo za CT s kontrastom in kaj če ima probleme z ledvicami?
saj nič ne vemo o nelly84… ali bi potem (ko bi bilo smrtno nevarno) še prevzeli odgovornost za Vaš nasvet?
Saj vem, da hočete dobro 🙂 ampak kar je za enega dobro, morda za drugega ni.
lp

meni so pred kratkim odkrili bulice na dojkah in seveda sem začela brati vse možne forume, ker se mi zdi, da več informacij dobim na internetu kot pa od zdravnikov … tudi uradni medicini nič kaj preveč ne zaupam … sem pa od neke bolnice ko sem čakala na pregled slišala da jemlje konopljino olje satexx in da se ji je stanje zelo popravilo. a kdo ve, kje se ga dobi? pliz, help!!!! hvala!!!!!

To je seveda nesramna vrsta reklame, da prebujate vse teme s podobno vsebino; še več: še pri temi *tumor v glavi* ins parolami: *kljuc do ozdravitve* zavajate hude rakave bolnike. Bulice na dojki niso tumorji v glavi. Če bi Vi imeli resen problem, bi vsebine o tem olju prečitali in bi se obrnili na tiste forumaše preko osebnega sporočila in ne bi zavajali drugih!
98% mojih bolnikov so uživali Hašiševo olje, gobo & Co, preden so me kontaktirali, ker jim vse to ni pomagalo. Ravno zato, ker se jim je s Hašiševim oljem stanje poslabšalo, so mnogi zamudili priliko ozdravljenja. Vi pa tule vzbujate vtis, kot ta bi bilo Hašiševo olje zdravilo proti raku. To je seveda zavajanje ljudi v stiski in zelo neodgovorno.
Hašiševo olje nima veze z rakom, lahko pa ga uživate, ko se Vam ne gre več za ozdravitev. Vsak odgovarja zase. Rakavi bolniki so povsem zmedeni, ko berejo Vaše prispevke, poskusijo to, poskusijo ono in preden se zavedajo, da so nasedli prekupčevalcem, je tudi za njih prepozno. Navsezadnje zgubijo borbo s časom. Da se Vi tega ne zavedate, da Vi k temu prispevate, ne more veljati za nobeno opravičilo. Tu se gre za preživetje! Čvekalnice pa imajo na drugih forumih. LP

New Report

Close